Iσπανία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος από την εποχή του ισπανικού εμφυλίου

21:38 30/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ομαδικό τάφο στο Βαγιαδολίδ εντόπισαν Ισπανοί αρχαιολόγοι. Μάλιστα ο τάφος χρονολογείται από την εποχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου (1936-39) και τη δικτατορία του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο.
Πρόκειται για λείψανα σε ομαδικό τάφο, με ορισμένους από τους σκελετούς να έχουν ακόμη στα πόδια τους σαπισμένες δερμάτινες μπότες.

Οι εκταφές αυτές, σε ένα κοιμητήριο στην πόληοαρχαιολόγοι εντόπισαν και προχώρησαν στην εκταφή και άλλων λειψάνων από ομαδικούς τάφουΣτον ομαδικό τάφο υπήρχαν λείψανα που χρονολογούνται από την εποχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου (1936-39) και τη δικτατορία του

στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο. Ορισμένοι από τους σκελετούς μάλιστα φορούσαν ακόμη στα πόδια τους σαπισμένες δερμάτινες μπότες.

Μέχρι στιγμής, από τον Απρίλιο του 2016, έχουν εντοπιστεί και ανασκαφεί τέσσερις ομαδικοί τάφοι στο Βαγιαδολίδ. Συνολικά βρέθηκαν 228 λείψανα. Οι τάφοι αυτοί πιστεύεται ότι είναι κάποιοι από τους 2.000 ομαδικούς τάφους που υπάρχουν σε όλη την Ισπανία.

Οι ιστορικοί υπολογίζουν ότι έως και 500.000 μαχητές και πολίτες σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές. Μετά τη λήξη του πολέμου δεκάδες χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα