Independent: Οι δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες στον κόσμο

12:23 22/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Τους δέκα πιο δημοφιλείς ηγέτες του κόσμου όπως προέκυψαν από δημοσκόπηση, δημοσιεύει σήμερα ο Independent.

Στις πρώτες τρεις θέσεις φιγουράρουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ στην τέταρτη ακολουθεί ο

Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό. Τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) έχουν θετική εικόνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι δημοφιλής στη χώρα του, με καθαρή βαθμολογία 72 μονάδες, είναι αντιπαθής σε άλλα μέρη του κόσμου, με συνολικό καθαρό σκορ μείον 10 βαθμούς.

Η Άγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους 10 που περιλαμβάνονται στην έρευνα. Παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε, η βαθμολογία που συγκέντρωσε στα άλλα μέρη του κόσμου είναι 13 πόντοι.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι αγαπητός στο 37% του συνόλου ενώ το 28% δεν έχει και τόσο θετική άποψη γι” αυτόν. Και ο ίδιος δεν είναι αρεστός στην πατρίδα με το σκορ του να φτάνει τους μείον 7 βαθμούς. Σε αντίθεση μάλιστα με τον Mπάρακ Ομπάμα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα. Ακόμη φαίνεται πως έχει πλήθος υποστηρικτών στο Βιετνάμ, στο Μπαγκλαντές, στα νησιά Φίτζι, την Κολομβία, την Ουκρανία, το Κόσοβο και τη Συρία.

Ο Φρανσουά Ολάντ κατάφερε να συγκεντρώσει 6 βαθμούς ανά τον κόσμο, όμως στην Γαλλία δεν είναι αγαπητός καθώς συγκέντρωσε μείον 47 βαθμούς.

Αναλυτικά πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθούν η Άγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Ξι Τζινπίνγκ. Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η πρόεδρος της Βραζιλίας πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ. Τέλος, στην ένατη θέση φιγουράρει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και στην δέκατη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Keywords
Τυχαία Θέματα