Handelsblatt: Διπλό νόμιαμα πρότεινε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

10:51 14/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μία νέα πρόταση φέρεται να έριξε στο τραπέζι ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, κατά τη συζήτηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για μια πιθανή χρηματοδότηση γέφυρα, ο κ. Σόιμπλε πρότεινε η κυβέρνηση της Αθήνας

να κάνει χρήση των IOU, ώστε να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεων, τις επόμενες εβδομάδες.

Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν μια σειρά από επιλογές για ένα δάνειο γέφυρα, συνεχίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι μέχρι να λάβει η Ελλάδα τα χρήματα από ένα νέο πρόγραμμα του ESM υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσουν μέχρι και τέσσερις εβδομάδες.

«Η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη. Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς ένα παράλληλο νόμισμα» σημειώνει η Handelsblatt και προσθέτει:

«Τα γραμμάτια αυτά προορίζονται μόνο για εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως λογαριασμούς ή τους μισθούς. Για το εξωτερικό χρέος δεν είναι κατάλληλα. Επίσης, στις 20 Ιουλίου, η Αθήνα θα πρέπει να αντικαταστήσει ομόλογα που κρατούνται από την ΕΚΤ, ύψους 3,5 δισ. ευρώ» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα