H στιγμή που η «μητέρα των βομβών» πέφτει στο Αφγανιστάν

16:09 14/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη δημοσιότητα έδωσε το Πεντάγωνο το βίντεο από τη στιγμή που οι αμερικανικές δυνάμεις έριξαν στο Αφγανιστάν την μη πυρηνική βόμβα, τη «μητέρα των βομβών» σκοτώνοντας 36 τζιχαντιστές.

Το βίντεο είναι ασπρόμαυρο μεν αλλά φαίνεται ολοκάθαρα το «εκτόπισμα» της βόμβας που την αποκαλούν η «μητέρα των βομβών» και χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι Αμερικανοί σε πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail η απόφασή τους να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο αποσκοπεί στο να δείξει

στους… εχθρούς των ΗΠΑ την καταστροφή που προκαλεί η βόμβα, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση με τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία.

Οι ΗΠΑ έριξαν τη μεγαλύτερη μη -πυρηνική βόμβα που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο ανατολικό Αφγανιστάν σε άλλη μια δραματική επίδειξη στρατιωτικής ισχύος απ’ την κυβέρνηση Τραμπ.

Η βόμβα GBU-43/B, γνωστή και ως «Μητέρα όλων των Βομβών», είχε στόχο ένα δίκτυο σηράγγων και καταφυγίων του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Ατσιν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Το αμερικανικό αεροσκάφος έριξε τη βόμβα στα βουνά κοντά στο χωριό Μόμαν σε μια περιοχή που αποκαλείται Ασαντχέλ. Περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά, στο Σάντλ Μπαζάρ όπου ζει ο Σαχζαντάχ, η επίδραση έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή.

Παλιότερα οι Αμερικανοί είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από δοκιμαστικά στη ρίψη της βόμβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα