«Πλεόνασμα αίματος»

Τα στοιχεία για τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2016 είναι μια ακόμη απόδειξη γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο κυνική και τόσο σκληρή που πολύ δύσκολα θα πέσει και μάλιστα χωρίς μάχη.

Και είναι ένα δείγμα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μοιάζουν σε τίποτε, όχι μόνο στα καλά αλλά και στα κακά. Επέβαλαν, χωρίς κανείς να τους το ζητήσει, χωρίς να προβλέπεται από κανένα μνημόνιο, επιπλέον φόρους και τα τεκμήρια

που ίσχυσαν αποκάλυψαν επιπλέον εισοδήματα ύψους 7 δις ευρώ. Θα μπορούσαν δηλαδή να είναι εντός των στόχων του μνημονίου και με λιγότερους φόρους. Όμως, είναι και δείγμα ότι με το αίμα του ελληνικού λαού, κυρίως της μεσαίας τάξης, εμφανίζουν πλεόνασμα πάνω από 3% ή 3,5%. Πρόκειται δηλαδή για πλεόνασμα αίματος το οποίο δεν προέρχεται από κάποιου είδους ανάπτυξη, από αύξηση της φορολογίας επειδή άνοιξαν επιχειρήσεις και αυξήθηκαν οι δουλειές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι υπερφορολογούσε τους Έλληνες, γνώριζε ότι διαλύει τη μεσαία τάξη. Το έκανε, όμως, ξέροντας αφενός ότι αν δεν πιάσει και με το παραπάνω τους στόχους δεν θα έχει μέλλον και αφετέρου αδιαφορώντας για τους υπερβάλλοντες φόρους. Και τέλος γνωρίζοντας ότι δεν έχει αντίπαλο. Η κοινωνία… καναπεδάτη να παρακολουθεί Survivor, η ΝΔ εν υπνώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα συνδικάτα ξεπουλημένα και οι δανειστές ιδιαίτερα υπομονετικοί με το «φαινόμενο Τσίπρα» που όλα τα δίνει και ακόμη παραπάνω.

Μια ερώτηση: Ποια κυβέρνηση της ΝΔ θα έφτιαχνε «πλεόνασμα αίματος»; Ποια δεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε να σταθεί με τόσους φόρους, τόση κοινωνική αναλγησία, τόση κοροϊδία. Γι’ αυτό γράφαμε προ ημερών ότι αφού έχουν τον Τσίπρα τι τον θέλουν τον Μητσοτάκη. Οι αριστεροί είναι ικανοί για τέτοιες περιστάσεις γιατί απλά είναι ανάλγητοι, είναι κυνικοί, είναι «εγκληματίες με το βαμβάκι». Σκοτώνουν τον ελληνικό λαό και δεν κουνιέται φύλλο. Του βάζουν περισσότερους φόρους και δεν αντιδρά ενώ αν ήταν η ΝΔ στην εξουσία θα έκαιγαν το Σύνταγμα, όπως είπε και ο Βαρουφάκης.

Για να λέμε την αλήθεια. Ο Τσίπρας ήταν για τους δανειστές θείο δώρο. Όμως, πρέπει να πούμε κι άλλες μεγάλες αλήθειες. Να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις το 17,6% των νοικοκυριών πληρώνει το 77,1% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Πρόκειται για 1.089.920 νοικοκυριά με δηλωθέντα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ στις πλάτες των οποίων έπεσαν φόροι 6,192 δισ. ευρώ. Το 26,3%, παρά το γεγονός ότι εμφανίζει αθροιστικό εισόδημα περίπου 7,5 δισ. ευρώ, δεν καταβάλει φόρο εισοδήματος καθώς καλύπτεται από το αφορολόγητο όριο εισοδήματος αφού δηλώνει εισόδημα έως περίπου 9.500 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο έως και τη χρήση 2015.

Το 64% των νοικοκυριών δήλωσε ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, δηλαδή έως 1.000 ευρώ το μήνα. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά (38,1%) δηλώνουν εισόδημα έως 5.000 ευρώ ετησίως.

Εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ δήλωσαν πέρυσι μόλις 24.695 νοικοκυριά (μόλις το 0,4% των νοικοκυριών).

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα είναι απίστευτη και σ’ αυτήν συμβάλλουν όλοι οι Έλληνες που κρύβουν εισοδήματα. Πληρώνουν μόνο τα κορόιδα αλλά όλοι θέλουν καλύτερο κράτος, καλύτερα νοσοκομεία και σχολεία.

Πάντα θα υπάρχουν αριστερές ή και δεξιές κυβερνήσεις που θα στέκονται ανίκανες μπροστά στο φαινόμενο να μην πληρώνουν οι περισσότεροι φόρους και να πληρώνουν λίγοι και πολλά. Αν αυτό το φαινόμενο δεν σταματήσει, τότε δεν θα σταματήσει και η κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας. Η φορολογική δικαιοσύνη πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος για ένα κόμμα αστικό όπως η ΝΔ. Αν δεν μπορεί να τα καταφέρει ας αφήσει τον Τσίπρα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει ό,τι δεν μπορούν να κάνουν αυτοί που κανονικά θα έπρεπε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα