H Κομισιόν και ο ESM χτυπούν «καμπανάκι» στην Ελλάδα

16:32 10/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ξεκάθαρο μήνυμα για την τήρηση των συμφωνηθέντων έστειλαν στην Ελλάδα τόσο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, όσο και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ προσγειώνοντας τα κυβερνητικά στελε΄χη κυρίως σε ότι αφορά στην παροχολογία στην οποία έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ.Σχοινάς στο περιθώριο της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου: «η τήρηση των δεσμεύσεων είναι επιβεβλημένη».
Ενώ

σε ότι αφορά στο ζήτημα των συντάξεων, διευκρίνισε ότι πρώτα θα εξεταστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν και μετέπειτα θα διαπιστωθούν τα όποια περιθώρια ευελιξίας.
Χαρακτήρισε δε, θεμελιώδους σημασίας την πρόσφατη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος βοήθειας και υποστήριξε πως αποτελεί «αναγνώριση των προσπαθειών» της χώρας και του ελληνικού λαού.
Την ίδια ώρα και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ επεσήμανε ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, δεν εφαρμοστούν, δεν θα εφαρμοστούν ούτε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους». Μάλιστα, ξεκαθάρισε, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις και πως «η Αθήνα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, αν θέλει και οι πιστωτές να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας». Προειδοποίησε δε, πως «είμαστε υπομονετικοί πιστωτές, αλλά μπορούμε να διακόψουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουμε αποφασίσει με την Ελλάδα, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν συνεχιστεί ως έχει συμφωνηθεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post H Κομισιόν και ο ESM χτυπούν «καμπανάκι» στην Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα