Guardian: Η Μέρκελ παίζει ρώσικη ρουλέτα με τον Τσίπρα για …σφαίρα

09:18 23/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένα σκίτσο που δείχνει την Άγκελα Μέρκελ να παίζει ρώσικη ρουλέτα και να δέχεται μία σφαίρα με τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει ο Guardian, θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η Άνγκελα Μέρκελ με την Ελλάδα.

Σύμφωνα

με το δημοσιογράφο Νιλς Πράτλεϊ, η όποια συμφωνία κάνει η Ελλάδα με τους εταίρους της δεν είναι απαραίτητα καλή συμφωνία. Ο ίδιος κρατάει «μικρό καλάθι» και εξηγεί γιατί: Πρώτον, το χρέος της Ελλάδας και δεύτερον, το ότι η ευφορία των αγορών για την Ελλάδα κρατάει συνήθως 48 ώρες.

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς η δράση έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μια αίσθηση οπτιμισμού. Η Πέμπτη φαίνεται πως θα είναι η ημέρα που θα συγκεφαλαιώσει όλες τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να προσπεράσει κάποιες «κόκκινες» γραμμές και οι δανειστές να δεχθούν μια μείωση του χρέους για το μέλλον, αρκεί βέβαια η Ελλάδα να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της», αναφέρει ο Πράτλεϊ.

Αν και θεωρεί ότι υπήρξε σαφής πρόοδος στον τρόπο που συνδιαλέγονται οι δύο πλευρές, καθώς αποχώρησαν από τις πολεμικές θέσεις τους, τονίζει ότι η τρύπα του χρέους και της έλλειψης λεπτομερειών ως προς τα μέτρα, παραμένει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «μια συμφωνία επί της αρχής για να επανεξετάσουν τα θέματα, θα είναι για τους πιστωτές μια ακόμη άσκηση πόνου και αναβολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα