GPO: Αποσπασματικά και μη ολοκληρωμένα τα στοιχεία του γκάλοπ

16:43 2/7/2015 - Πηγή: Aixmi
«Αποπασματικά και μη ολοκληρωμένα» χαρακτηρίζει η GPO τα στοιχεία δημοσκόπησης που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδιναν μπροστά το «Ναι» στο δημοψήφισμα με 47,1% έναντι του «Όχι» που το έφεραν στο 43,1%.

Η εταιρία δεν αρνήθηκε ότι κάνει δημοσκόπηση,

ούτε υποστήριξε ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι κατασκευασμένα. Υπογράμμισε, όμως, ότι δεν είναι πλήρη και, συνεπώς, δεν αποδίδουν την ακριβή εικόνα. Κατηγόρησε δε κάποιον από τους πελάτες (για λογαριασμό των οποίων διενεργεί την έρευνα) ότι αποκάλυψε στοιχεία, ως μη όφειλε.

Αναλυτικά ανακοίνωσή της:

«Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου γεγονός αυτό, η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της» αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών – δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα