Ντομπρόβσκις για «κόκκινα δάνεια»: Θα σώζονται όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν

16:23 26/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Λύση στα «κόκκινα δάνεια» με προστασία των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας σε διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής. Επανέλαβε ωστόσο τη πάγια θέση των εταίρων για άμεση ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση εξηγώντας ότι η πρώτη αξιολόγηση θα είναι καθοριστική.

Υποστήριξε ότι οι επενδύσεις αποτελούν άμεση ανάγκη για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας επαναλαμβάνοντας

ότι θα διατεθούν για τη χώρα 35 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020 εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ προέρχονται από κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την αξιοποίηση και τη γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων, αλλά και τεχνογνωσία σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, η καταπολέμηση της Διαφθοράς και η είσπραξη των φόρων. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν δίστασε να αφήσει σαφείς υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης Τσίπρα λέγοντας ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά η ελληνική οικονομία είχε μπει σε μια σειρά, ωστόσο η επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα για «ταραχώδη» διαπραγμάτευση είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή στην ύφεση.

Παρά το γεγονός πάντως ότι χαρακτήρισε «βαρύ» το φορτίο της 6μηνης διαπραγμάτευσης παραδέχθηκε ότι για τον Αύγουστο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερη από τις προβλέψεις της Κομισιόν. Αναφορικά με το θέμα του χρέους υποστήριξε πως «δεν υπάρχει στη συμφωνία του Εurogroup ζήτημα ονομαστικής μείωσης του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα