Forbes: Γκαγκάριν, Στάλιν και Πούτιν, οι Ρώσοι με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 100 χρόνια

16:07 31/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Το περιοδικό Forbes δημοσιεύει τη λίστα με τις 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017.Στη λίστα που συνέταξε η εταιρεία ACMG τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν ο κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο Ιωσήφ Στάλιν και ο νυν πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αυτή

τη στιγμή η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6%, ενώ σε μικρή απόσταση στη τρίτη θέση με το ίδιο ποσοστό 44,6% βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η εταιρεία ACMG.

Το Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με εμπειρογνώμονες επέλεξαν τους «Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Επιπλέον, στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού, συγκαταλέγονται ο διάσημος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκόφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, η τραγουδίστρια Άλα Πουγκατσόβα και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα