Facebook: Πλήγμα στην αξιοπιστία του από το σκάνδαλο

21:52 25/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλο πλήγμα έχει υποστεί η αξιοπιστία τού Facebook, μετά τις αποκαλύψεις ότι η βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica απέκτησε παρανόμως πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών και τις χρησιμοποίησε αργότερα στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Τα ποσοστά είναι

πολύ υψηλότερα για την Amazon.com (66%), για το Google (62%) και τη Microsoft Corp (60%).

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι θα τηρήσει τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, όπως έδειξε γκάλοπ τού πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos.

Στη Γερμανία είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Το 60% φοβάται ότι το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικές συνέπειες για τη δημοκρατία, όπως δείχνει δημοσκόπηση τής εταιρείας Kantar EMNID.

Και όλα αυτά παρότι ο ιδιοκτήτης τής εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε και πάλι συγγνώμη για το σκάνδαλο, με ολοσέλιδες διαφημίσεις σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, όπως στις βρετανικές Observer, Sunday Times και Guardian και στις αμερικανικές New York Times, Washington Post και Wall Street Journal.

Πλήγμα στην αξιοπιστία τού Facebook από το σκάνδαλο στα δεδομένα

The post Facebook: Πλήγμα στην αξιοπιστία του από το σκάνδαλο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα