Eurogroup: Πάρτε όλα τα μέτρα τώρα, αλλιώς λεφτά… γιοκ

09:51 9/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση πήρε, τελικά, από το Eurogroup τις θετικές δηλώσεις που ανέμενε, αλλά… τώρα απομένουν οι πράξεις. Δηλαδή, να κλείσει οριστικά το πακέτο των 13,5 δισ ευρώ με την τρόικα και να προωθηθούν δεκάδες διαρθρωτικές αλλαγές που καρκινοβατούν (όπως τα κλειστά επαγγέλματα)…

Όλα αυτά πρέπει να τρέξουν έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, ώστε να ελπίζουμε στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ μέσα στο Νοέμβριο.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανή η τμηματική καταβολή της δόσης, ανάλογα

με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, κάτι που απεύχεται η δική μας πλευρά. Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε, όμως, ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις και την αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να επαναφέρει «το πρόγραμμα στη σωστή τροχιά». Τόνισε, μάλιστα, ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα πρέπει να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και προανήγγειλε έκτακτο Eurogroup μόλις είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Θετική εμφανίστηκε στις δηλώσεις της και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι πρέπει να γίνουν και άλλα σε όλους τους τομείς, όπως στη φορολογία και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα