Eισαγγελείς σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη

14:59 5/11/2014 - Πηγή: Aixmi

«Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους του σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού. Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν τις νυκτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού

υλικού και κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων ενώ επιδιώκουν την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία πάντοτε τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτή», σημείωνε κάποτε την εγκύκλιο του, ο εισαγγελικός λειτουργός, Ιωάννης Τέντες.

Τώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη-κινούμενη στα βήματα του προκατόχου της, Κ. Τέντε, ζητά με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων της χώρας για τις καταλήψεις στα σχολεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Να σημειωθεί, ότι στην εγκύκλιό του ο κ. Τέντες τόνιζε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Επιπλέον, από την Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος είχε προειδοποιήσει για μαθήματα σε αργίες, γιορτές και φυσικά περικοπή εκδρομών, εφόσον οι καταλήψεις ξεπερνούν τις τρεις ημέρες. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις καταλήψεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα σε 500 σχολεία όλης της χώρας και υπενθύμισε ότι «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα