Die Zeit: Το Βερολίνο ίσως αναγκαστεί να δεχθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους

12:12 24/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Το Βερολίνο αν και θέλει να το αποφύγει, θα αναγκαστεί να δεχθεί ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Die Zeit.

Προκειμένου να μην φανεί ότι ξεπερνά για άλλη μια φορά τις κόκκινες γραμμές της σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ελλάδα η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ καταφεύγει σε παιχνίδια με

τις λέξεις, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει, το Βερολίνο εξετάζει μέτρα που οικονομοτεχνικά θα έχουν τις ίδιες συνέπειες με ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, τα οποία όμως θα αποφύγει να ονομάσει «κούρεμα».

Γι’ αυτό γίνεται λόγος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του, ώστε η γερμανική κυβέρνηση να συνεχίσει να μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα λάβουν το σύνολο των χρημάτων που έδωσαν στην Αθήνα.

Αυτό όμως είναι μια αυταπάτη, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, καθώς η τρέχουσα αξία του συνόλου των μελλοντικών πληρωμών θα μειωθεί. Με άλλα λόγια: κάποια στιγμή η επιτρεπτή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μετατραπεί στο απαγορευμένο κούρεμα, όμως το πότε δεν μπορεί κανείς να το πει.

Keywords
Τυχαία Θέματα