Μεϊμαράκης: Έχουμε ακόμη χρόνο για εθνική συνεννόηση

11:50 24/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Έχουμε ακόμη τον χρόνο να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο διάλογο που είχε πριν λίγη ώρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως δληλωσε στη συνέχεια, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε

ότι το Δεκέμβριο του 2014 «όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή».

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε επίσης πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.

«Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία».

Ο ίδιος τόνιαε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός. «Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα