Boston Globe: Αν ο Τραμπ ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ;

00:07 11/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρόεδρος: Το «επικίνδυνο και αντι-αμερικανικό όραμα» Τραμπ για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών αποτυπώνει η Boston Globe σε ένα «φανταστικό» μελλοντικό πρωτοσέλιδο, βασισμένο στα λόγια του ίδιου του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου που διεκδικεί το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα «κυκλοφορούμε με ένα πρωτοσέλιδο που ευχόμαστε να μην τυπώσουμε ποτέ»

Welcome to Trump's America https://t.co/LS8bk4JUcO

@realDonaldTrump #Trump2017 pic.twitter.com/CUCYyTPKqB

Boston Globe Opinion (@GlobeOpinion) April 9, 2016

«Οι απελάσεις μεταναστών αρχίζουν» είναι ο κεντρικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Globe που φέρει ημερομηνία 9 Απριλίου 2017. Συνοδεύεται από φωτογραφία του Τραμπ να απευθύνει διάγγελμα στους Αμερικανούς και να λέει ότι οι μετανάστες θα απελαθούν τόσο γρήγορα «που θα ζαλιστείτε»…

Via @GlobeOpinion – The front page we hope we never have to print. https://t.co/AAGNFEEjRC pic.twitter.com/SzNJovzzoH

— The Boston Globe (@BostonGlobe) April 9, 2016

Το σχετικό άρθρο «βρίσκει» τον Τραμπ να ζητά από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα απελάσεων εν μέσω διαμαρτυριών και απαγόρευσης κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρζι Κρις Κρίστι, που τερμάτισε την εκστρατεία του για το χρίσμα, είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης.

Τα υπόλοιπα άρθρα του πρωτοσέλιδου σκιαγραφούν μία μελανή, καταθλιπτική εικόνα των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόλαντ Τραμπ, μιλώντας επίσης για τα χρηματιστήρια διεθνώς που βυθίζονται.

The @BostonGlobe takes @realDonaldTrump at his word. https://t.co/VvWGhIW3gN via @GlobeOpinion pic.twitter.com/ppzCpfdSGm

— Kathleen Kingsbury (@katiekings) April 9, 2016

Ένας νόμος κατά της συκοφαντικής δυσφήμησης έρχεται επίσης να βάλει στο στόχαστρο τα «αποβράσματα» στα μέσα ενημέρωσης, ενώ οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αρνούνται να υπακούσουν σε εντολή να σκοτώνουν τα μέλη των οικογενειών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, η Boston Globe φιλοξενεί την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μπει στη λίστα των φιναλίστ για το Νόμπελ Ειρήνης, κατορθώνοντας να… γεφυρώσει το σχίσμα 1.385 ετών μεταξύ σιιτών και σουνιτών μουσουλμάνων.

Στο editorial της εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι το πρωτοσέλιδο ήταν μία απόπειρα να πάρει «κατά γράμμα» τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ. «Το όραμα του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον είναι βαθιά ανησυχητικό και εξίσου βαθύτατα αντιαμερικανικό» αναφέρει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα