Bloomberg: Πρόσθετη ρευστότητα από την ΕΚΤ ζήτησε εκτάκτως ο Γ. Στουρνάρας- Διαψεύδει η ΤτΕ

23:42 18/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Πρόσθετη ρευστότητα ύψους 3 δισ. ευρώ φέρεται να ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατόπιν της σημερινής εκροής κεφαλαίων, ο επικεφαλής της Τράπεζας

της Ελλάδας αξίωσε από την ΕΚΤ πρόσθετη ρευστότητας, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, αξιωματούχοι της ΕΚΤ υπογράμμιζαν τον κίνδυνο άμεσης εξάντλησης της διαθέσιμης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση για τον ELA (Έκτακτος Μηχανισμός Ρευστότητας) θα λαμβανόταν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Το ύψος του ELA αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα 84,1 δισ. ευρώ, καθώς την Τετάρτη, αυξήθηκε κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος συνεδρίασης της ΕΚΤ, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του κ. Στουρνάρα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ωστόσο το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διαψεύδει ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει πως η ΕΚΤ είπε στο Eurogroup ότι δεν είναι σίγουρη για το αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα, γεγονός που ωστόσο διαψεύδουν άλλες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αξιωματούχοι είπαν ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup για την Ελλάδα, ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν αύριο.

Ο Κερέ απάντησε: «Αύριο ναι. Για τη Δευτέρα δεν ξέρω».

Σύμφωνα πάντως με τον δημοσιογράφο των Financial Times Peter Spiegel, η ΕΚΤ διαψεύδει ότι προειδοποίησε πως οι τράπεζες ενδέχεται να μην μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα