Bild: Το Βερολίνο γνώριζε για τα τρομο-δέματα

16:41 18/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη γερμανική κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα, πληροφορία που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild και το Βερολίνο δεν διαψεύδει.

Στο σχετικό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα επικαλείται έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την «Κατάσταση Ασφάλειας στη Γερμανία», που βασίστηκε σε πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας

Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) και προειδοποιούσε για τον κίνδυνο αποστολής επιστολών με εκρηκτικά από «ομάδες της άκρας αριστεράς ή από αριστερούς τρομοκράτες στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται ακόμη, «η επικρατούσα άποψη στην Ελλάδα για γερμανικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση» θα μπορούσε, σύμφωνα με την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, να χρησιμοποιηθεί «ως δικαιολογία για πράξεις βίας».

Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της «επέκτασης της ακτίνας δράσης ξένων εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Γερμανία, για παράδειγμα με την αποστολή» παγιδευμένων πακέτων.

Την Παρασκευή πάντως στο κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, μετά από σχετική ερώτηση της DW, είχε δηλώσει άγνοια σε ό,τι αφορά την τρομοκρατική ομάδα Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τα πακέτα με εκρηκτικά προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την προηγούμενη Τετάρτη και μία ημέρα αργότερα στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι, και η οποία ευθύνεται τόσο για παγιδευμένο πακέτο προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το 2010, όσο και για την πυρπόληση του αυτοκινήτου του Έλληνα προξένου στο Βερολίνο τον Ιούλιο του 2014.

Σε σημερινή του απάντηση σε γραπτή ερώτηση της DW το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρεται σε αυτά που είναι ήδη γνωστά για τους Πυρήνες της Φωτιές, δεν παίρνει θέση στο βασικό ερώτημα της DW, κατά πόσο δηλαδή ήταν από τον Νοέμβριο ενημερωμένη η γερμανική κυβέρνηση για τον κίνδυνο παγιδευμένων πακέτων από την Ελλάδα.

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα