Bild: Τελεσίγραφο δανειστών στον Τσίπρα, που φοβάται ότι θα πέσει

13:39 15/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Τελεσίγραφο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου φέρεται να έδωσαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο, όπως γράφει η γερμανική Bild.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την πρώτη του χρονιά στην πρωθυπουργία έτσι ακριβώς όπως την ξεκίνησε: κάνοντας κόλπα»,

αναφέρει στο δημοσίευμα που έχει τίτλο «Ο Τσίπρας αμφιβάλει πλέον ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει τις υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις».

Μπορεί, όπως σημειώνει, να τίθεται προς ψήφιση ένα μεγάλο νομοθετικό πακέτο, εντούτοις «στο άψε-σβήσε ο ακροαριστερός πρωθυπουργός άφησε να διαγραφούν από την ημερήσια διάταξη τρία αμφιλεγόμενα νομοσχέδια, τα οποία δεν θέλει να εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού (με βέβαιες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις), την υψηλότερη φορολόγηση των αγροτών, καθώς και την παροχή της δυνατότητας στις τράπεζες να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Γιατί γίνονται όλα αυτά; Επειδή περισσότεροι από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκόπευαν να ψηφίσουν κατά των μέτρων, σημειώνει η εφημερίδα. «Ο Τσίπρας όμως (…) έχει μόλις 153 έδρες στη Βουλή των 300. Η αντιπολίτευση, η οποία άλλοτε του διασφάλιζε πάντα την ψήφιση μεταρρυθμίσεων, έχει προαναγγείλει ήδη ότι δεν θα συνδράμει αυτή τη φορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα