Handelsblatt: Ελληνική παρτίδα για γερά νεύρα

13:32 15/12/2015 - Πηγή: Aixmi

«Ελληνική παρτίδα για γερά νεύρα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ Handelsblatt. H εφημερίδα σημειώνει πως «η Αθήνα ψηφίζει για το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, ωστόσο η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα είναι ισχνή». «Χριστουγεννιάτικό κατανυκτικό κλίμα; Όχι στην Αθήνα. Αυτή την Τρίτη το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για ένα ακόμα πακέτο

μεταρρυθμίσεων. Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διαθέτει ισχνή πλειοψηφία με μόλις 153 από τους 300 βουλευτές, η ψηφοφορία θα είναι και πάλι μια παρτίδα για γερά νεύρα».

«Η Fraport προσγειώνεται στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Frankfurter Rundschau.«Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων θα εκμεταλλεύεται στο μέλλον μαζί με τον ελληνικό όμιλο Κοπελούζου 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα. Τα συμβόλαια υπεγράφησαν την Δευτέρα όπως ανακοίνωσε η Fraport. H παραχώρηση ισχύει για 40 χρόνια και η επένδυση είναι ύψους 1,2 δις ευρώ. Η Fraport και ο όμιλος Κοπελούζου αναλαμβάνουν τα αεροδρόμια από το φθινόπωρο του 2016».

Η Tagespiegel του Βερολίνου αναφέρεται στο προσφυγικό και την πρωτοβουλία της Αθήνας για μίνι σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας. «Η Ελλάδα αμύνεται. Πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας και την παρουσίαση ενός σχεδίου της Κομισιόν για τη δημιουργία ενός σώματος φύλαξης των συνόρων, η χώρα ξεκίνησε μια διπλωματική αντεπίθεση. Στόχος είναι η κατάρριψη μύθων που αφορούν τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων στην Ελλάδα».

Πηγή : Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα