50 νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στην Ινδία

13:31 12/9/2015 - Πηγή: Aixmi

50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (Σάββατο) σε κατάμεστο εστιατόριο στην πολιτεία Μάχντια Πραντές, στην κεντρική Ινδία.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες, καθώς η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής του εστιατορίου, αλλά και ζημιές σε γειτονικά κτήρια.

Το εστιατόριο βρισκόταν κοντά στον σταθμό λεωφορείων της πόλης Πετλαουάντ, και ήταν κατάμεστο τη στιγμή της έκρηξης. Ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκονταν

μαθητές σχολείων και εργαζόμενοι που έτρωγαν πρωινό.

Μια εκδοχή είναι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εγκατάσταση υγραερίου στο εστιατόριο, ενώ μια άλλη εξήγηση θέλει την έκρηξη να προήλθε από πυροκροτητή και εκρηκτικά που είχε αποθηκεύσει στο διαμέρισμά του ένοικος γειτονικού κτηρίου.

Τη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε ο κυβερνήτης του Μάχντια Πραντές, προσφέροντας αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων, 200.000 ρουπίες (περίπου 3.000 δολάρια) στους συγγενείς των νεκρών και 50.000 (περίπου 750 δολάρια) για τους τραυματίες. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα