Αλβανία -21 νεκροί από τον σεισμό – Παγιδευμένοι στα ερείπια

21:34 26/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Δυστυχώς, ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία, τον ισχυρότερο που έχει συμβεί εδώ και 30 χρόνια στη χώρα. Οι περισσότεροι ‘εχασαν τη ζωή τους στο Δυρράχιο και στην κοινότητα Θουμάν, στα βόρεια των Τιράνων. Πολλά κτίρια γκρεμίστηκαν σαν τραπουλόχαρτα, διότι δεν είχαν χτιστεί με αντισεισμικές προδιαγραφές.

Ο φόβος που υπάρχει είναι να αυξηθούν οι νεκροί, καθώς εικάζεται πως υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα. Η χώρα σείεται από μετασεισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω τα κτίρια.

Στη

μάχη για τον εντοπισμό και διάσωση των αγνοουμένων έχουν ριχτεί άντρες και της ελληνικής ΕΜΑΚ, που έφτασαν το απόγευμα επί τόπου. Είναι δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων πυροσβεστών, που ξεκίνησαν την έρευνα στη Θουμάν. Ήδη έχουν εντοπίσει εγκλωβισμένους σε γκρεμισμένο κτίριο. Η προσπάθειά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι είναι παγιδευμένοι σε σημεία που απαιτούν ειδικούς χειρισμούς

The post Αλβανία -21 νεκροί από τον σεισμό – Παγιδευμένοι στα ερείπια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα