Στους 16 οι νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία -Πάνω από 600 οι τραυματίες

17:20 26/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε την Αλβανία τα ξημερώματα. Τα επίσημα στοιχεία μιλούν πλέον για 16 νεκρούς και πάνω από 600 τραυματίες, ενώ η υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι αρκετά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στο Δυρράχιο υποστηρίζουν ότι κάτω από μια βίλα που κατέρρευσε υπάρχουν 8 άτομα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια ηλικιωμένη γυναίκα που έσωσε τον εγγονό της, καλύπτοντάς τον με το σώμα της. Το παιδί ανασύρθηκε στιγμές αργότερα από τα

συντρίμμια. Ζωντανός ανασύρθηκε ένας άντρας από τα ερείπια κτιρίου στην πόλη Θούμαν. Τη στιγμή που ανασύρθηκε ζωντανός, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο ξέσπασαν σε κλάματα από τη χαρά τους και σε χειροκροτήματα για τους διασώστες που κατάφεραν να τον σώσουν.

Η υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στα νοσοκομεία της Τιράμπα, του Δυρραχίου, το Κρούγια, του Κούρμπιν και της Λέζα έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες τραυματίες.

Από το χτύπημα του Εγκέλαδου πολλά κτίρια κατέρρευσαν ισοπεδώθηκαν και άλλα υπέστησαν ζημιές. Σε πολλές περιοχές υπήρξαν προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και επικοινωνίες.

The post Στους 16 οι νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία -Πάνω από 600 οι τραυματίες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα