Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη το πρόσωπο που πιστεύεται ότι άφησε την βόμβα – Κατηγορεί το PKK ο Σοϊλού

03:58 14/11/2022 - Πηγή: Enikos

Το πρόσωπο που πιστεύεται άφησε τη βόμβα, που προκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022 την φονική έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη από την αστυνομία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν

Σοϊλού, σύμφωνα με ανάρτηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στο Twitter.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης, η οποία, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδίδει την οσμή της «τρομοκρατίας».

#URGENT Person who left bomb that caused explosion Sunday on Istanbul’s Istiklal Avenue arrested by police, says Interior Minister Suleyman Soylu pic.twitter.com/I08OTC4rPb

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) November 14, 2022

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Κατηγορεί το PKK ο Σουλεϊμάν Σοϊλού

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση. «Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, ανακοινώνοντας τη σύλληψη προσώπου που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα», αλλά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε το φύλλο του προσώπου που συνελήφθη.

#CanlıYayın

Keywords
Τυχαία Θέματα