Ουκρανία: Νέος γύρος ρωσικών βομβαρδισμών – Δύο νεκροί

16:05 5/12/2022 - Πηγή: Enikos

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, λίγο μετά την έναρξη του αντιαεροπορικού συναγερμού, με τις σειρήνες να ηχούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι έχουν εκτοξευτεί πύραυλοι και ότι η αντιαεροπορική άμυνα έχει τεθεί σε συναγερμό. «Μην αγνοείτε τον συναγερμό», προέτρεψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της προεδρίας της Ουκρανίας Αντριι Γέρμακ.  Λίγο μετά άρχισαν να ακούγονται εκρήξεις στον ουρανό, καθώς οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι της Ουκρανίας φαίνεται ότι χτυπούσαν στόχους στον ουρανό.
Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι πολλά σπίτια

καταστράφηκαν στη Ζαπορίζια, ενώ ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε ότι επιπλέον ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο άτομα.

Αξιωματούχος της πόλης Ζαπορίζια ανέφερε ότι κτίρια χτυπήθηκαν στα προάστια της πόλης και ότι ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο, αλλά και σε ολόκληρη την Ουκρανία, με τις ουκρανικές αρχές να σπεύδουν να προειδοποιούν για νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης. Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου τόνισε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας έχουν τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια.

Ένας πάροχος ενέργειας ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στη βόρεια επαρχία Σούμι μετά τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Νέος, – Δύο,oukrania, neos, – dyo