Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Έλεγχοι σε έξι δομές για παιδιά στην Αττική

23:15 26/11/2022 - Πηγή: Enikos

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) μετά τις καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.

«Με έναυσμα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι (6) μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής. Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς

παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων» αναφέρει η ανακοίνωση της της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας).

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για το ίδρυμα ατόμων με αναπηρία – Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας)

Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για ίδρυμα ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, όπου επιχειρήθηκε ακόμη και η απόκρυψη θανάτου νεαρού τρόφιμου.

Βασανιστήρια, ξυλοδαρμοί, θάνατοι και συγκάλυψη. Τα όσα συνέβαιναν σε δομή για ανάπηρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν σοκ. Η αλήθεια ξεσκεπάστηκε μετά από έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου. Οι μαρτυρίες και οι γνωματεύσεις γιατρών έριξαν φως στα πραγματικά γεγονότα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τον θάνατο 20χρονου Πάρη τον Νοέμβριο του 2021 που οδήγησε την οικογένεια του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στις αρχές. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 2οχρονου ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «οι υπεύθυνοι της δομής επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό και το παρουσίαζαν ως ένα χτύπημα από άλλον τρόφιμο. , ότι δήθεν άλλος τρόφιμος χτύπησε τον Πάρη με παντόφλα και απέκρυπταν αυτό που είχε συμβεί. Ο Πάρης είχε χτυπηθεί από υπάλληλο του ιδρύματος, ο οποίος φέρεται το μοιραίο βράδυ να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ».

Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της οικογένειας για κατάσταση φρίκης και βασανισμού, ενώ διαπιστώνει παρατυπίες και παραλείψεις στην λειτουργία της δομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα