Επεισόδιο στην Λιβύη – Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι υπήρξε τουρκική παραίνεση;

14:08 18/11/2022 - Πηγή: Enikos

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου σχολίασε πως «απαντώ στα περί ηρωικής ή μη ενέργειας, δεν ξέρω αν ήταν ηρωική ή όχι, ήταν όμως απαραίτητη και αναγκαία» αναφορικά με το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στην Λιβύη.

«Ο υπουργός Εξωτερικών είχε σχεδιάσει να πάει στη δυτική Λιβύη, εκεί που έχουμε το γενικό Προξενείο – ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά γενικά προξενεία που υπάρχουν στην Βεγγάζη. Όταν ανακοινώθηκε

η πλευρά της ανατολικής Λιβύης ζήτησε να περάσει ο κ. Δένδιας και να γίνει συνάντηση. Οι συνεννοήσεις ήταν πολύ στέρεα θεμελιωμένες ότι θα έβλεπε μόνο τον πρόεδρο. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις αλλιώς δεν θα πήγαινε» πρόσθεσε.

«Υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που πιστεύει ότι δεν υπήρξε παρέμβαση τρίτων και ενθάρρυνση τρίτων σε μια προσπάθεια της μεταβατικής και με τελειωμένη θητεία κυβέρνησης της Τρίπολης να επιχειρήσει να «εγκλωβίσει» όχι τον κ. Δένδια ως κ. Δένδια, αλλά την εξωτερική πολιτική της χώρας σε κάτι που αν συνέβαινε θα υπέσκαπτε τη στέρεη θέση μας για το τουρκολιβυκό σύμφωνο;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Το αποτέλεσμα αυτού του επεισοδίου έντασης που είδαμε χθες, δεν είναι μια θετική εξέλιξη αλλά είναι σαφώς λιγότερο αρνητική από το να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα υποσκάπταμε τα θεμέλια της θέσης μας ότι η συγκεκριμένη μεταβατική κυβέρνηση που στερείται νομιμοποίησης δεν μπορεί να δεσμεύει με διεθνείς πράξεις την Λιβύη. Θα χάναμε το βασικό μας επιχείρημα έναντι του τουρκολιβυκού συμφώνου που υπεγράφη πρόσφατα» σημείωσε.

«Εγώ δεν αποκλείω καθόλου, δεν έχω στοιχεία, αλλά ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι υπήρξε παραίνεση τουρκική προκειμένου να επιχειρηθεί εγκλωβισμός της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής;» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2022/11/18-11-2022_Giorgos_Koymoytsakos-Xatzhnikolaoy_id70544.mp3
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδιο, Λιβύη – Κουμουτσάκος, Realfm 978, Ποιος,epeisodio, livyi – koumoutsakos, Realfm 978, poios