Τρεις γιατροί καταδικάστηκαν, για τον θάνατο 33χρονης εγκύου στο Ηράκλειο

10:22 21/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν τρεις γιατροί από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τον θάνατο της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη- Θεοδοσάκη, η οποία άφησε τη τελευταία της πνοή μαζί με το αγέννητο αγοράκι της τον Απρίλιο του 2009, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το δικαστήριο ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία με απόφασή του που εκδόθηκε στις 5 το πρωί έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ενόχους επιβάλλοντας στον πρώην διευθυντή της κλινικής ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία
ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο φυλάκιση 1 έτους.

Επιπλέον, ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής, κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αθώωσε τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών, τον δεύτερο ειδικευόμενο γιατρό, τον ακτινολόγο, την ειδικευόμενη ακτινολόγο και την ιδιώτη γιατρό.

Οι τρεις καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Η άτυχη 33χρονη νοσηλεύτρια βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους. Δέκα ώρες μετά την εισαγωγή της άφησε την τελευταία της πνοή μαζί με το αγέννητο αγοράκι της. Από τότε είχε ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος καθώς η δίκη είχε αναβληθεί επανειλημμένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα