Εκοψε τις «γέφυρες» με την αριστερά ο Βενιζέλος- Συνεχίζει με Σαμαρά και ετοιμάζει τους υπουργούς του

Τη στήριξή του να παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ, παρέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αναλαμβάνει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στη συμμετοχή των αποφάσεων.

Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

με τον πρωθυπουργό θα συζητηθούν η νέα προγραμματική συμφωνία, ο τρόπος συντονισμού της κυβέρνησης, καθώς και ο ανασχηματισμός που όλα πλέον δείχνουν πως ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν από το Συνέδριο της Ν Δ.

Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει πως θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία, καθώς και υψηλές κρατικές θέσεις.

Τα προβλήματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι στην παρούσα τουλάχιστον φάση τόσο μεγάλα, όσο π.χ. τα αντίστοιχα προβλήματα του Φώτη Κουβέλη, πολλά, όμως, θα εξαρτηθούν από την πορεία και την πολιτική της κυβέρνησης.

Αν, δηλαδή, π.χ. μετά το καλοκαίρι η κυβέρνηση κληθεί να αναλάβει δημοσιονομικά μέτρα ή εάν οι δανειστές κατανοήσουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και θελήσουν να «βοηθήσουν» την κυβέρνηση, ελαφρύνοντας το πρόγραμμα. Επίσης, εάν ο Αντώνης Σαμαράς θελήσει να εγκαταλείψει τη «δεξιά στροφή», που έως τώρα από το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως προσέγγιση της «Χρυσής Αυγής».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πάντως, με την κίνησή του να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά:

- Σπάει ουσιαστικά την όποια συμμαχία είχε χτίσει το τελευταίο διάστημα με τον Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα, «τελειώνει» και το ενδεχόμενο κοινής καθόδου των δυο κομμάτων στις εκλογές. Η Ιπποκράτους, πλέον, αναζητά, νέα στρατηγική ενώπιον αδιεξόδων που έχει.

- Κόβει και τις όποιες γέφυρες είχαν εναπομείνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα