Τον πέμπτο τίτλο της εντός του 2013 διεκδικεί η Μπάγερν Μ.

Τον πέμπτο τίτλο της εντός του 2013 θα διεκδικήσει η Μπάγερν Μονάχου, που αύριο ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο φιλοξενείται στο Μαρόκο, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ασίας, την κινεζική Γκουανγκζού Εβεργκράντε του Μαρτσέλο Λίπι.

Στον άλλο αγώνα θα αναμετρηθούν η πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής, Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο και η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης, Ράγια Καζαμπλάνκα, που απέκλεισε στους προημιτελικούς τη μεξικανική
Μοντερέι επικρατώντας με 2-1.

«Κερδίσαμε πολλά όλο το χρόνο, αλλά θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε το "νούμερο ένα" απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος μας» δήλωσε ο Μάνουελ Νόιερ, δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα των προθέσεων της Μπάγερν.

Ίδια η άποψη και του υποψήφιου για τη «Χρυσή Μπάλα», Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο για μας και για το σύλλογο», ενώ ο Τόμας Μίλερ πρόσθεσε πως «θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να ολοκληρώσουμε την τροπαιοθήκη μας».

Υπό την καθοδήγηση του Γιουπ Χάινκες η Μπάγερν κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το νταμπλ στη Γερμανία. Με νέο τεχνικό τον Πεπ Γκουαρντιόλα κέρδισε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ παραμένει αήττητη στη Γερμανία για την περίοδο 2013-2014 έχοντας ήδη αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα