Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις 15 αλλοδαπών για ένοπλες ληστείες

17:50 25/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Δεκαπέντε αλλοδαποί, ηλικίας 20 έως 35 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι διέπραξαν ένοπλες ληστείες, με την απειλή όπλων καλάσνικοφ και πιστολιών. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία οι αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, ενώ από την ασφάλεια αναζητούνται άλλοι τέσσερις ομοεθνείς τους.
Κατηγορούνται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, εισέβαλαν σε μονοκατοικία, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,
και με την απειλή όπλων απέσπασαν από τον 47χρονο ιδιοκτήτη και την κόρη του, 12.000 ευρώ και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τον απειλούσαν τηλεφωνικά και ζητούσαν να τους παραδώσει και άλλα χρήματα. Επίσης, τον περασμένο Ιανουάριο φέρονται ότι λήστεψαν ιδιοκτήτες και πελάτες δύο μπαρ, στη Σταυρούπολη και στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και 48χρονο οδηγό φορτηγού, στην περιοχή Ασπροβάλτας.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 29 ετών, κατηγορείται ότι τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχε σε αιματηρή ληστεία, με θύματα δύο ηλικιωμένους, που διαπράχθηκε στην πόλη της Βέροιας.
Σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάναβης, ενώ από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες ένοπλες ληστείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα