Τα «τρελά» με τον ΦΠΑ

15:19 26/9/2013 - Πηγή: E-Typos
«Γεμίσαμε τραβεστί και μετζοκλασάτους»!...

Σοφές οι απόψεις του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, παλαιές και σημερινές…
Ανέσυρα από το αρχείο μου σχόλιο με τις δηλώσεις του Μίκη τη δεκαετία του ’80…
* * *

Λύσσαξε πάλι το φανατισμένο «προοδευτικομάνι» εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη. Συνηθισμένοι όλοι εκείνοι οι «δημοκρατικοί» τενεκέδες πρασινοφρουροί να δέχονται μόνο λιβάνι από τους γνωστούς αριστερούς ψαλτάδες, δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι ένας κομμουνιστής της ωριμότητας του Μίκη (ναι, το έχω ξαναγράψει, ωρίμασε πολύ ο Μίκης) λέει μερικές καυτές αλήθειες.
Είπε, έξω από
τα δόντια του, από ραδιοφωνική εκπομπή, ο Θεοδωράκης:
«Η σημερινή κατάσταση με κάνει πολλές φορές να εκτιμώ τους χουντικούς, γιατί αυτοί πήραν την ευθύνη πάνω τους και είπαν ανοιχτά "το ελληνικό τραγούδι είναι κίνδυνος για μας, γι’ αυτό και το χτυπάμε ανελέητα". Σήμερα κανείς δεν βρέθηκε να πει τέτοια κουβέντα. Ισως τους φοβίζει το προηγούμενο του Κορυδαλλού. Ομως στο βάθος κάνουν το ίδιο, όπως το κάνουν και σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής. Δηλαδή, όλα γίνονται υπογείως, κρυφά. Λείψαν ως φαίνεται οι άνδρες, έστω και οι εγκληματίες ακόμα. Γεμίσαμε τραβεστί, μετζοκλασάτους και εισαγόμενους. Πού πήγαν οι Ελληνες…».

Αν είναι πράγματι αληθινό αυτό που μου είπε ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας, τότε το αλαλούμ εφαρμογής του Φου-Που-Α έχει και τις κωμικοτραγικές του πτυχές.
Οταν θα πάτε με την παρέα σας να γευματίσετε σε ψαροταβέρνα, ακούστε πώς θα σας βγάλει το λογαριασμό ο ταλαίπωρος σερβιτόρος:
Στις σαρδέλες, στους γαύρους και στις γόπες, λόγου χάρη, θα σας βάζει ΦΠΑ 10%, γιατί είναι, λέει, λαϊκή τροφή. Στα λιθρίνια και στα καλαμαράκια ο ΦΠΑ είναι 18%, γιατί είναι «μεσαία» ψάρια. Και στις τσιπούρες, στα μπαρμπούνια, στον αστακό κ.λπ. θα σας κοπανάει ΦΠΑ 23%!!!
Και άντε τώρα να βγάζουν άκρη με το λογαριασμό που ούτε με κομπιούτερ τακτοποιείται!

Εδώ, βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, λειτούργησε η δογματική βλακεία των απίστευτων οικονομολόγων μας…
Θα σκέφθηκαν προφανώς: Την τσιπούρα την τρώνε οι οικονομημένοι, η άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο…
Ενώ τον γαύρο ο πτωχός χύδην όχλος. Πώς να τους βάλουν ίσα και όμοια Φου - Που - Α;
Βέβαια, εκείνος ο υψηλού εισοδήματος που θα φάει αστακό φορολογείται γενικώς πολύ υψηλότερα από τον «μπατίρη» που θα φάει γαύρο και δεν είναι δυνατόν να τον περιμένει στο ταβερνείο το κράτος του κ. Στουρνάρα να του μετράει τις μπουκιές του αστακού για «να του τα πάρει»!...
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ευφυείς οικονομολόγους μας…
Keywords
Τυχαία Θέματα