Συνελήφθη, επικίνδυνος κακοποιός, δράστης δύο δολοφονιών

15:57 5/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από προχτές, 47χρονος επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους δράστες δύο ανθρωποκτονιών, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ενώ κατηγορείται και για απόπειρες ανθρωποκτονιών, αρπαγή, ληστείες, κλοπές και σωρεία άλλων κακουργηματικών πράξεων, που σύμφωνα με την Αστυνομία διέπραξε με τους συνεργούς, με ιδιαίτερη σκληρότητα και απαξία για την ανθρώπινη ζωή.

Πρόκειται για ένας ομογενή
από την Αμπχαζία, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στο Μενίδι, από ειδική ομάδα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που είχε συσταθεί αποκλειστικά για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο νέος διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, ο 47χρονος κατηγορείται για τις δολοφονίες 41χρονου Ρομά στον Ασπρόπυργο, την 10-12-2013, και 63χρονου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, τον περασμένο Απρίλιο, εγκλήματα τα οποία ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, ο 47χρονος μαζί με έναν από τους συνεργούς του, φορώντας κράνη και οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και πιστόλι, μετέβησαν σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, με μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τέλη Ιουλίου 2013 από την περιοχή του Νέου Φαλήρου. Εκεί εισέβαλαν σε παράπηγμα όπου διέμενε ο 41χρονος, από τον οποίο, με την απειλή των όπλων, αφαίρεσαν 500- 600 ευρώ.

Ταυτόχρονα πήραν ως όμηρο τον κουμπάρο του θύματος, επίσης 41 ετών. Ο ιδιοκτήτης του παραρτήματος όμως πήρε μία καραμπίνα και προσπάθησε να τους ακολουθήσει, αλλά εκείνοι τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του κουμπάρου του θύματος, τον οποίο εξανάγκασαν με την απειλή των όπλων να οδηγήσει το όχημα, εγκαταλείποντας τη δίκυκλη μοτοσικλέτα. Μετά από περίπου 1,5 χλμ. επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα που επέβαιναν συνεργοί τους, αφήνοντας ελεύθερο τον όμηρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, το πρωί της 28-4-2014 δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα ακινητοποίησαν το ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 63χρονος, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του. Ο 63χρονος συνεπλάκη με έναν από τους δράστες, ενώ ο άλλος μπήκε στο όχημα και αφαίρεσε χαρτοφύλακα με χρήματα. Κατά τη συμπλοκή ένας από τους δράστες, πυροβόλησε τον 63χρονο με Καλάσνικοφ, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Η υπόθεση αυτή εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη ο ένας από τους δράστες, ενώ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 47χρονου, ο οποίος καταζητούνταν.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, DNA του 47χρονου ομογενή είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν ύστερα από τη δολοφονία στον Ασπρόπυργο, αλλά και σε μία ζακέτα με κουκούλα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί μετά τη δολοφονία στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, το Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιο και στις δύο ανθρωποκτονίες, καθώς και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 30-7-2014, σε εταιρεία εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων (SCRAP), στον Ασπρόπυργο, δύο ένοπλοι με κράνη και κλεμμένη μοτοσικλέτα απείλησαν με όπλο την ιδιοκτήτρια της εταιρείας και αφαίρεσαν περίπου 1.500 ευρώ, καθώς και την τσάντα της με άγνωστο χρηματικό ποσό. Στο σημείο βρισκόταν και ένας εργαζόμενος της εταιρείας, τον οποίο οι δράστες, φεύγοντας, πυροβόλησαν απρόκλητα μία φορά, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Το πρωί της 4-8-2012, στην οικία αλλοδαπού στον Ασπρόπυργο, εισέβαλε ένα άτομο με κουκούλα, οπλισμένο με Καλάσνικοφ, αλλά ο αλλοδαπός τον αντελήφθη και μαζί με τον γιο του τού επιτέθηκαν και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης βγήκε από το σπίτι και επιχείρησε να προσεγγίσει όχημα στο οποίο τον ανέμεναν δύο συνεργοί του, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την καταδίωξη πυροβόλησαν τον πατέρα με πολεμικό τουφέκι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα πόδια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η συμμορία του 47χρονου ενέχεται και σε δέκα ένοπλες ληστείες, σε σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και ένα περίπτερο στον Ασπρόπυργο, από τις οποίες αποκόμισαν συνολική λεία πάνω από 14.000 ευρώ.

Ο 47χρονος είναι προσεσημασμένος για ληστείες, κλοπές, αντίσταση κατά της Αρχής, παράβαση των νόμων «Περί Ναρκωτικών» και «Περί Όπλων».

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα