Συνάντηση Μιχελάκη, με τα μέλη της ΔΑΚΕ του ΤΤ

21:35 3/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη του Προεδρείου της ΔΑΚΕ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο πιστωτικό ίδρυμα.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εξέθεσαν στον κ. Μιχελάκη τις θέσεις τους, δίνοντας έμφαση στον ξεχωριστό
ρόλο του Τ.Τ. ως στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας και αποταμιευτικού καταφυγίου των μικροκαταθετών. Εξέφρασαν επίσης τη διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό του από τις “συστημικές”, όπως χαρακτηρίστηκαν, τράπεζες που εντάχθηκαν στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η εξάρτηση του Τ.Τ από την ΕΚΤ και την ΤτΕ σε σχέση με τις καταθέσεις του είναι μόλις 27%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των λοιπών τραπεζών κινείται σε πολλάπλάσια επίπεδα.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ τόνισαν ότι, εάν το Τ.Τ. απωλέσει το σημερινό του χαρακτήρα, η Ελλάδα θα είναι η μοναδική διεθνώς χώρα χωρίς Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τον ξεχωριστό κοινωνικό ρόλο που αυτό διαχρονικά επιτελεί.
Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα με σκοπό αφ' ενός την εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος και αφ' ετέρου την αποτελεσματικότερη προστασία των συμφερόντων των καταθετών και των δανειοληπτών.
Ο Βουλευτής αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί παράταση στο Τ.Τ. για τη δημοσίευση της οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2011 και ότι οι ζημιές ύψους περίπου 3 δις ευρώ που επωμίστηκε το Τ.Τ. οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη διαδικασία του PSI, κάτι που επιβεβαιώνεται από την σχετικά πρόσφατη ανακήρυξή του ως πρώτου πιστωτικού ιδρύματος της χώρας και τρίτου στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων.
Ο κ. Μιχελάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη προστασίας των χιλιάδων μικρομετόχων του Τ.Τ. που κατέχουν το 43% του μετοχικού του κεφαλαίου και ανησυχούν μπροστά στον κίνδυνο πλήρους απαξίωσης της περιουσίας τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα