Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

20:04 22/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσιγκτον με συνάντηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS).Στη συνέχεια, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο «Μπρούκινγκς», με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος». Εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει ο διευθύνων σύμβουλος του Brookings Institution, Γουίλιαμ Άνθολις και συντονιστής θα είναι ο οικονομικός
αναλυτής, Ντομένικο Λομπάρντι.
Το βράδυ, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του κ. Τσίπρα, τον οποίο θα καλωσορίσει ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγγάκης.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έχει την ευκαιρία, τόσο κατά τη διάρκεια του δείπνου, όσο και σε όλες τις συναντήσεις και ομιλίες -όπως ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ-, να παρουσιάσει τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και την εναλλακτική μας πρόταση για την έξοδο από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές».
Αύριο το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ερικ Ρούμπιν. Στη συνάντηση αναμένεται να είναι παρόντες και άλλοι αξιωματούχοι που ασχολούνται με ζητήματα της περιοχής, καθώς και με οικονομικές υποθέσεις.
Την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία και άλλων στελεχών του Ταμείου.
Κατά την επίσκεψή του σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», τη «Νιου Γιορκ Τάιμς» και άλλα, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς κύκλους και στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα