Στις 4 μόλις μονάδες, μειώθηκε το προβάδισμα του Μπ. Ομπάμα, από τον Μ. Ρόμνεϊ

01:20 17/4/2012 - Πηγή: E-Typos

Το προβάδισμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ μειώθηκε στις 4 εκατοστιαίες μονάδες από τις 11 πριν από ένα μήνα, αφού ο Ρόμνεϊ κατέστη ο πιθανότερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες.

Τον Ομπάμα υποστήριξε το 47% των

εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην έρευνα, που έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την 12η ως την 15η Απριλίου, έναντι ενός 43% που τάχθηκε υπέρ του Ρόμνεϊ. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την 8η ως την 11η Μαρτίου, ο Ομπάμα συγκέντρωνε 52% και ο Ρόμνεϊ 41%.

Ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον Ομπάμα ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου είναι ότι το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αξιολόγησε ως το πιο σημαντικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία αυτό των θέσεων εργασίας και της οικονομίας, με το 45% να αξιολογεί ως καλύτερες τις ικανότητες του Ρόμνεϊ στον τομέα αυτό, έναντι ενός 43% που αξιολογεί τον Ομπάμα ως ικανότερο στα θέματα αυτά.

"Η θητεία του Ομπάμα σημαδεύτηκε από μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την οικονομία. . . Οι πολίτες του επιρρίπτουν μέρος της ευθύνης κι αυτό πρόκειται να κάνει την εκστρατεία ανταγωνιστική", σχολίασε ο Κρις Τζάκσον, διευθυντής έρευνας στην Ipsos.

Στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008 ο Ομπάμα θεωρείτο καλύτερος από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Τζον Μακέιν στο πεδίο των θέσεων εργασίας και της οικονομίας με 52% έναντι 40% και ο Δημοκρατικός πολιτικός κέρδισε τις εκλογές.

Η δημοτικότητα του Ομπάμα παραμένει σταθερή, με το ίδιο ποσοστό --το 49%-- να εγκρίνει και να αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του στην προεδρία.

Οι εν ενεργεία πρόεδροι θεωρείται ότι έχουν καλές πιθανότητες να επανεκλεγούν εάν το ποσοστό της δημοτικότητάς τους παραμένει γύρω στο 45% πριν την ημέρα των εκλογών, επισήμανε ο Τζάκσον.

Η τηλεφωνική έρευνα έγινε σε 1.044 ενήλικους, περιλαμβανομένων 891 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, εκ των οποίων οι 304 δήλωσαν Δημοκρατικοί, 235 Ρεπουμπλικάνοι και 302 ανεξάρτητοι. Το ποσοστό σφάλματος ήταν

Keywords
Τυχαία Θέματα