Αρνείται τις κατηγορίες ο προφυλακιστέος Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και πάλαι ποτέ ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατήθηκε για ένα βράδυ ακόμη στη ΓΑΔΑ, καθώς λόγω αργίας δεν μπορούσε να γίνει μεταγωγή.

Σύμφωνα, με πληροφορίες ο κ. Τσοχατζόπουλος

θα κρατηθεί από σήμερα, Τρίτη προσωρινά στον Κορυδαλλό, στο κελί όπου κρατήθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε σχέση με την αγορά υποβρυχίων και αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1, καθώς αναφέρει ότι δεν υπέγραψε κάτι που δεν συμφωνήθηκε από το τότε ΚΥΣΕΑ, τα μέλη του οποίου ενδέχεται να κληθούν ως μάρτυρες, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι όσα χρόνια διατέλεσε υπουργός ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης των εταιρειών off shore που ελέγχονται, ενώ έκανε λόγο για σύμπτωση όσον αφορά στην εμπλοκή συγγενικού του προσώπου και της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από την πλευρά της δικαιοσύνης, τόσο ο ανακριτής Γαβρ.Μαλλής όσο και ο εισαγγελέας Ν.Βούλγαρης δεν πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες χαρακτήρισαν «μη ικανοποιητικές».

Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου. Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό, επικαλείται την βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν οι 3 συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα ο ανακριτής:

-Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχος εταιρείας του εξωτερικού που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

-Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρείας

-Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας

Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα