Στέφενς: Έχουμε καλή νοοτροπία για να μπορούμε να "γυρίσουμε" παιχνίδια

Την ικανοποίησή του για την κατάκτηση των τριών βαθμών, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, εξέφρασε με την ολοκλήρωση του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι Χάιφα ο Χουμπ Στέφενς. Ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου»: «Όταν κάνεις δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να είσαι χαρούμενος που παίρνεις τους τρεις βαθμούς. Ολοι είδατε ότι έχουμε καλή νοοτροπία για να μπορούμε να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αυτό θα πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, ότι επανακάμψαμε έχοντας το σκορ στο 0-2. Στο πρώτο ημίχρονο,
μετά το 0-2, νομίζω ότι παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει φέτος στη σεζόν».

Για το αν ήταν δική του εντολή να εκτελέσει και το δεύτερο πέναλτι ο Μίροσλαβ Στοχ (σ.σ. έχοντας αστοχήσει ο ίδιος παίκτης νωρίτερα από τα έντεκα βήματα), απάντησε: «Εχω να κάνω με επαγγελματίες που πρέπει να πάρουν την απόφαση, όχι με παιδιά. Αυτοί οι επαγγελματίες πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση, μιλάω όχι μόνο για έναν, αλλά για έναν σύνολο ανθρώπων».

Για το αν ξαφνιάστηκε από το επιθετικό παιχνίδι της Μακάμπι επισήμανε: «Παίζουν πολύ καλό τεχνικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, όχι δεν ξαφνιάστηκα».

Κατέληξε ο Στέφενς λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ που θέλω να βλέπω δεν είναι αυτός που βρίσκεται πίσω στο σκορ στο εικοσάλεπτο με 2-0. Δεν μπορείς να πεις ότι μεμονωμένα πρόσωπα έκαναν λάθη. Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε σαν ομάδα. Οπως κάνουμε σωστά κάποια πράγματα μαζί, έτσι κάνουμε και λάθη. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και μετά κάναμε ένα λάθος. Με το δικό μας λάθος βάλαμε τους αντιπάλους στο παιχνίδι. Όταν βάζεις ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο έχεις τρεις βαθμούς. Το δικό μου όνομα δεν έχει σημασία στην κουβέντα, σημασία έχει οι ποδοσφαιριστές να παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους».

Ο προπονητής της Μακάμπι, Αρίκ Μπεναντό, είπε: «Εκαναν τη ζημιά οι επικίνδυνοι παίκτες του ΠΑΟΚ, τους οποίους είχα επισημάνει ότι πρέπει να προσέξουμε. Τα πολλά λάθη που κάναμε μας τιμώρησαν. Σε αρκετά σημεία του αγώνα δεν είχαμε συγκέντρωση, γεγονός που έδωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μετά το 0-2 έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δεν είναι η ιδανική εξέλιξη για μας, για να έχουμε ελπίδα στη διοργάνωση πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες , κάτι που είναι δύσκολο. Τώρα έχουμε το πρωτάθλημα, θα σκεφτούμε ξανά τον ΠΑΟΚ όταν θα πλησιάζει το παιχνίδι στο Ισραήλ. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου».

Ο Λίαμ Λόρενς, για τους «ασπρόμαυρους», τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη. Πιστέψαμε και στο 0-2 ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία».

Ο Μιγκέλ Βίτορ, με τη σειρά του, ανέφερε: «Κατακτήσαμε μια σπουδαία νίκη, δείχνοντας καλή νοοτροπία μετά το 0-2. Είμαι ένας αμυντικός που στόχο έχει να κρατάει την άμυνα, αν μου δίνεται η ευκαιρία να σκοράρω, το κάνω. Δεν υπάρχει χρόνος για να γιορτάσουμε, έχουμε άμεσα την υποχρέωση για το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να έχουμε τη νοοτροπία που δείξαμε απόψε, με την ίδια ενδεκάδα να γυρίζουμε παιχνίδι».

* Με πέντε ράμματα στο κεφάλι αποχώρησε από το γήπεδο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (σ.σ. αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στη διάρκεια του αγώνα)
Keywords
Τυχαία Θέματα