Σούπερ Λίγκα (26η αγωνιστική): Ατρόμητος-Ξάνθη 2-0

19:31 23/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε εντός έδρας της Ξάνθης με 2-0, χάρη σε τέρματα του Λαζαρίδη στο 34΄ και του Νάστου στο 90΄, σε αναμέτρηση για την 26 αγωνιστική. Έτσι ο Ατρόμητος έφτασε τους 52 βαθμούς και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Τις καλές εμφανίσεις του συνέχισε ο Ατρόμητος, που δείχνει ότι διαθέτει
μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς καταφέρνει αρκετές φορές να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, ακόμη και αν δεν παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, πράγμα που είναι δείγμα σοβαρών και δυνατών ομάδων.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 34΄ και ενώ στο πρώτο ημίωρο ήλεγχαν τον ρυθμό και είχαν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ξάνθη να έχει κατέβει στο Περιστέρι με αμυντικούς προσανατολισμούς. Στο 34΄, μετά από καλή σέντρα του Νάστου από δεξιά, ο Ναπολεόνι πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τα αριστερά, ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Κυριακίδης έκανε άλλη μια δύσκολη απόκρουση και ο Λαζαρίδης, στο «ριμπάουντ» από κοντά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο (43΄), μετά από σέντρα του Ούμπιντες από δεξιά, ο Καραμάνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος συνέχισε να κυριαρχεί και στο 51΄ o Γιαννούλης με εξαιρετική ατομική ενέργεια, πέρασε δυο αντιπάλους, έφτασε απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ακριτικής ομάδας, γεγονός που εξηγεί την εικόνα του αγώνα. Ο Ατρόμητος έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Καραμάνο στο 64΄ και στο 90΄, μετά από σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Νάστο, ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φυτανίδης - Ντε Γκουζμάν

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Καραμάνος (90+2΄ Φάμπιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (84΄ Μπάλας), Παπαδόπουλος (66΄ Μπρίτο)

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης (65΄ Σουάρες), Κάλβο, Μάνταλος, Τριάδης (55΄ Μαρίν), Ράνος (70΄ Σολάρι)
Keywords
Τυχαία Θέματα