Σούπερ Λίγκα (22η ημέρα): Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

19:30 19/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Το αήττητο που έχει στο Καραϊσκάκη διατήρησε ο Ολυμπιακός (10 νίκες, 2 ισοπαλίες), ο οποίος στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου και μείωσε ξανά στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Ο Μακούν στο 41΄ και ο Ντιόγο στο 50΄ ήταν οι σκόρερ των "ερυθρόλευκων".

Οι πολλές απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός (Μιραλάς,
Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Πάντελιτς) επηρέασαν την απόδοση της ομάδα του Βαλβέρδε, η οποία συγκριτικά με άλλα ματς δεν ήταν καλή οργανωτικά, αλλά και επιθετικά, ενώ δεν κινδύνευσε καθόλου αμυντικά. Παρ' όλα αυτά, όμως, βρήκε τον τρόπο να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Πανιωνίου, έστω κι από "στημένη" φάση, ενώ απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα με το τυχερό γκολ του Ντιόγο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε από τους γηπεδούχους, στο 17ο λεπτό. Από φάουλ που εκτελέστηκε ο Μακούν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Σιδεράκη, αλλά η κεφαλιά που έπιασε (από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε) έφυγε άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την υπεροχή, αλά ήταν "φλύαροι" στο παιχνίδι τους και προσπαθούσαν κυρίως με σέντρες να βρουν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου.

Τα κατάφεραν από "στημένη φάση" στο 41΄, με τον Μακούν να εκμεταλλεύεται τη λανθασμένη έξοδο του Σιδεράκη και με κεφαλιά αυτή την φορά σημάδεψε σωστά κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, καθώς ο στόχος των "κυανέρυθρων" ήταν προφανής από το ξεκίνημα, να μη δεχτούν γκολ.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Ρόβα στο 48΄ να περνάει άουτ. Στο 50΄, όμως, όλα τελείωσαν. Από γύρισμα του Χολέμπας και κόντρα στο πόδι του Σάμαρη, η μπάλα "στρώθηκε" στον Ντιόγο, που σε άδεια εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει με κεφαλιά του 2-0. Στο υπόλοιπο του ματς ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, με το πλασέ του Ντιμπαλά να διώχνει σωτήρια ο Μέγιερι.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την παράδοση που έχει στα εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο στα τελευταία 19 χρόνια, όπου έχει μόνο νίκες!

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Ομο, Σκέμπρι, Αντούνες

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (71΄ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν (84΄ Φετφατζίδης), Καζίμ Ρίτσαρντς, Ντιόγο (80΄ Τζιμπούρ)

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Αντούνες (63΄ Ντιμπαλά), Πιερ, Ρόκας, Ρόβας, Όμο, Κουλουχέρης (46΄ Αυλωνίτης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (77΄ Ντούνης), Σκέμπρι
Keywords
Τυχαία Θέματα