Σούπερ Λίγκα (16η αγωνιστική): Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

Σπουδαία νίκη πήρε η Ξάνθη στα Πηγάδια από τον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε με 2-1 για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Η Ξάνθη έφθασε τις 7 νίκες στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 6 εντός έδρας, ενώ οι Κρητικοί γνώρισαν την 6η ήττα τους, όλες μακριά από το Ηράκλειο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Κάλβο, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και μέσα σε 8 λεπτά σκόραρε δύο φορές (55΄ και 62΄). Ο ΟΦΗ μείωσε στο 76΄ με τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος όμως αποβλήθηκε πέντε λεπτά αργότερα (81΄ για διαμαρτυρία). Για διαμαρτυρία αποβλήθηκε και ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, που έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Παπαζογλου έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή για να μπλοκάρει ο Τσέμα, ενώ στο 5ο λεπτό η Ξάνθη απάντησε στις ευκαιρίες με τον Τριάδη, ο οποίος σούταρε από δεξιά λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

Ο Ογιος στο 19΄ πλάσαρε από καλή θέση ψηλά άουτ, ενώ στο 28΄ το δυνατό σουτ του Κάλαϊτζιτς εκτός περιοχής, απομάκρυνε ο Τσέμα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν στο 39΄ ένα καλό σουτ από τον Σολτάνι αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 45΄σουτ του Ντιέ ανέκοψε ο Φερνάντες. Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από δύο κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής σε Μπαξεβανίδη (35`) και Τριποτσέρη (38`).

Στο ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμό κι έδωσαν γρήγορο τόνο στο παιχνίδι. Ο Ράινερ Μάουερ στο 54΄ έριξε στο παιχνίδι τον Κάρλος Κάλβο στη θέση του Σουάρες και δικαιώθηκε, αφού στην πρώτη επαφή του με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα στο 55΄. Η Ξάνθη κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, μετά την εκτέλεση η μπάλα έφθασε στον Κάλβο που με σουτ νίκησε τον Φερνάντες.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει με τους Όγιος και Παπάζογλου, σε σουτ που επιχείρησαν το πρώτο απέκρουσε ο Τσέμα ενώ το δεύτερο έφυγε άουτ. Ο Κάλβο διπλασιάζει τα τέρματά του στο 62΄, όταν το σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε το σώμα του Σολάρι και κατέληξε στην εστία του ΟΦΗ.

Στο 66΄ ο Σα Πίντο περνά στον αγώνα τον Περογαμβράκη στη θέση του Όγιος για ν δικαιωθεί και αυτός με τη σειρά του. Ο παίκτης του ΟΦΗ έκανε διείσδυση στην περιοχή από αριστερά, έδωσε στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος κατάφερε στο 76΄ από κοντά να μειώσει σε 2-1. Στο 81΄ όμως ο Κουτσιανικούλης αποβλήθηκε από το διαιτητή για διαμαρτυρία, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Ντιέ μέσα στην περιοχή.

Διαμαρτυρίες είχαμε και από τον πάγκο του ΟΦΗ για τις αποφάσεις του Λαμπρόπουλου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποβάλει τόσο τον προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο όσο και το βοηθό του Πέτρο Μαρινάκη.

Ο ΟΦΗ πίεσε στα τελευταία λεπτά παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες κι έχασε μια δυο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, για να λήξει τελικά ο αγώνας 2-1 υπέρ της Ξάνθης και τους Κρητικούς να αποχωρούν από το γήπεδο με παράπονα για τη διαιτησία.

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες κάρτες: Μπαξεβανίδης, Σολάρι - Τριποτσέρης, Καλάιτζιτς, Μπούρμπος

Κόκκινες κάρτες: Κουτσιανικούλης (81΄)

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: (Ράινερ Μάουερ) Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκουζμάν, Ντιέ (85΄ Μάνταλος), Σολτάνι, Σουάρες (53΄ Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης (68' Βασιλακάκης).
ΟΦΗ: (Ρικάρντο Σα Πίντο) Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζορό, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Κάλαϊτζιτς (66΄ Λαμπρόπουλος), Μακρής, Όγιος (66΄Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Ζε

Εντουάρντο (85΄ Μακουκούλα), Παπάζογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα