«Πέρασε» η αναστολή κρατικής χρηματοδότησης

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς της Χρυσή Αυγή αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία η Ολομέλεια της βουλής. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη υπέρ της διακοπής της χρηματοδότησης ψήφισαν 241 βουλευτές, κατά ψήφισαν 26 ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν παρών. Εκτός από τους βουλευτές της ΧΑ που καταψήφισαν την πρόταση, αίσθηση προκάλεσε

η αρνητική ψήφος του Μανώλη Γλέζου αλλά και αρκετών βουλευτών των ΑΝΕΛ όπως της Χρυσούλας Γιαταγάνα, του Τέρενς Κουικ και της Ραχήλ Μακρή. Παρών ψήφισαν πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφισαν ναι ενώ απο την ψηφοφορία απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος ο ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει πως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και οι βουλευτές του μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Σε διευκρινιστική δήλωση του ο Μανώλης Γλέζος αιτιολόγησε την αρνητική του ψήφο λέγοντας οτι τους σταυρωτές των χριστιανικών αρχών,τους διαστρεβλωτές των αρχαίων ελληνικών και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις αλλά πολιτικά.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι 15 βουλευτές που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία για την εξεταστική επιτροπή νωρίτερα για τα υποβρύχια δεν έλαβαν μέρος στην επόμενη φηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή ανάμεσα στους οποίους ο Βύρων Πολύδωρας και ο Γεράσιμος Γιακουμμάτος απο τη ΝΔ , η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Στάθης Παναγούλης απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ , με 167 αρνητικές ψήφους έναντι 120 θετικών απορρίφθηκε απο την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ καθώς και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης ενώ θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ ,του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα