Σολωμού - Πλατανιώτη: Στο κλαμπ των κορυφαίων με την 7η θέση στο ντουέτο

23:39 25/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Μπορεί οι Ρωσίδες με τις Ρομασίνα (αυτή η κοπέλα τα έχει σαρώσει όλα εδώ στην Βαρκελόνη), και Κολεσνισενκο, να έδωσαν ακόμη ενα ρεσιτάλ στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο, να γνώρισαν την αποθέωση με την βαθμολογία που πήραν 97.680, βαθμούς, αλλά οι θεατές στο κλειστό του Μονζούικ, το γνωστό Παλαού Σαν Ζόρντι, χειροκρότησαν και τις δικές μας αθλήτριες, Δέσποινα Σολωμου και Ευαγγελία Πλατανιωτη, που πήραν την 7η, αλλα πίκαραν άγρια τους κριτές στο τέλος του προγράμματος, καθώς αυτό το έκλεινε η ισπανική ομάδα
με τις Ονα Καρμπονελ (έφθασε αισίως τα 5 μετάλλια κι όλα χάλκινα) και Μαργαλιντα Κρεσπι, γιατί τις άφησαν στην 3η θέση με 94.990 βαθμούς, έναντι 95.350 της Κίνας, την ομάδα της οποίας αποτελούσαν οι Γιάνγκ Τίνγτινγ και Γιανγκ Γουένβεν.

Τα κορίτσια μας ,Δέσποινα Σολωμου και Ευαγγελία Πλατανιωτη, εκτέλεσαν ενα άψογο προγράμμα, γεμάτο χάρη και φινέτσα, που αφού ξεπέρασαν τις Καναδές και τις Γαλλίδες, τις άφησαν στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα, περίμεναν μήπως ξεπεράσουμε τις Ιταλίδες Λιντα Τσερουτι και Κοσταντσα Φέρο, αλλα φευ κάτι τέτοιο δεν τους....το επέτρεψε η "αντικειμενικότητα" των κριτών, επικεφαλής των οποίων ειναι Ιταλίδα. Καλη η 7η θέση, πολυ καλύτερη έναντι της 9ης που είχαν στην Σανγκαη και της 8ης πέρυσι στο Λονδίνο, στους Ολυμπιακούς.

"Οπως μας το είχε πει η προπονήτρια μας, η κ. Ναταλια, έπρεπε στον τελικό να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας, για να ανέβουμε μία η δύο θέσεις και το πετύχαμε. Η βαθμολογία δεν ήταν αυτή που περιμέναμε αλλά δεν πειράζει αφου μπήκαμε στη τελική οκτάδα και μάλιστα στην 7η θέση. Ο σκοπός μας πέτυχε κι αυτό μας κάνει ευτυχισμένος", δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιωτη, ενω απο την πλευρα της η Δέσποινα Σλωμου, που ηταν 7η και στο σόλο, τόνισε: "Εμαστε πολυ χαρούμενες, αν και θα περίμενα να βρισκόμαστε ψηλότερα βαμολογικά, με βάση το προγράμμα που κάναμε. Ολες οι ομάδες όμως μέχρι τώρα έχουν κατώτερες βαθμολογίες απ' οτι στον προκριματικό. Δεν πειράζει όμως αφου περάσαμε Καναδά και Γαλλία, είμαστε κερδισμένος κατα μια θέση απο πέρυσι, δείγμα της καλής δουλειάς που κάνουμε και της προόδου που έχουμε, έστω σκαλί, σκαλί που ανεβαίνουμε. Ευχαριστούμε πολυ την προπονήτρια μας κι εύχομαι αύριο στις μικρότερες να πάνε καλά στο ομαδικό,ενώ εγώ θα τις ακολουθήσω μεθαύριο στον κόμπο, που ειναι το τέλευταιο αγώνισμα".

Η Ναταλια Τσερνισκα, ομοσπονδιακή προπονήτρια της συγχρονισμένης δήλωσε απο την πλευρα της: "Στον τελικό έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τα κορίτσια κα μπράβο τους. τους αξίζουν πολλα συγχαρητήρια, γιατί κάθε χρόνο ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλα. Περίμενα οτι θαμαστε καλύτερα απο πέρυσι στους Ολυμπιακούς και να που τα καταφέραμε. Έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και το αποδεικνύουν. Και πάλι συγχαρητήρια στην Δέσποινα και στην Ευαγγελία".

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησαν οι αγώνες στο Ζαν Ζορντι, αφου όλοι μαζι θεατές κι αθλητές-συνοδοί-κριτές, δημοσιογράφοι απότισαν φόρο τιμής στους άδικοχαμενους επιβάτες της αμαξοστοιχίας στην Κομποστέλα της Γαλικίας, με αποτέλεσμα να έχει κηρυχθει τριήμερο πένθος σε όλη την Ισπανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα