Πολλά κενά στα μέτρα ασφαλείας του σταδίου "Μαρακανά"

17:28 19/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Σοβαρά ερωτηματικά που αφορούν ζητήματα ασφαλείας εγείρονται μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια του Μουντιάλ που διεξήχθησαν στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο, το γήπεδο δηλαδή όπου θα φιλοξενηθεί στις 13 Ιουλίου και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Τόσο στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής μεταξύ Αργεντινής και Βοσνίας, όσο και στο χθεσινό παιχνίδι Ισπανία-Χιλή, φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια επιχείρησαν να «σπάσουν» τον κλοιό ασφαλείας και να εισέλθουν στο στάδιο. Χθες, μάλιστα, περίπου 100 Χιλιανοί,
οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν και αγόρασαν πλαστά εισιτήρια της συγκεκριμένης αναμέτρησης, εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Μαρακανά» και προσπάθησαν μέσω αυτών να φτάσουν στις εξέδρες. Σύμφωνα με τη FIFA, τελικά εμποδίστηκαν από τους άνδρες ασφαλείας, όμως δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που ήταν παρών στο συμβάν, επισημαίνει ότι αρκετοί κατάφεραν τελικά να περάσουν στις εξέδρες, με τη βοήθεια συμπατριωτών τους που κάθονταν ήδη εκεί.

«Κενά» σε θέματα ασφαλείας έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιπτώσεις κατά τις πρώτες ημέρες του Μουντιάλ. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση τεσσάρων Αργεντινών φιλάθλων, οι οποίοι κατάφεραν -προσωρινά πάντως- να καταλύσουν σε πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Σάο Πάουλο, δηλώνοντας εκπρόσωποι πολυεθνικής εταιρείας που είναι χορηγός της FIFA! Αξιοσημείωτη είναι επίσης η «εισβολή» ενός 33χρονου Βραζιλιάνου στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Αργεντινής, ο οποίος ήθελε να δει από κοντά το ίνδαλμά του, Λιονέλ Μέσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα