Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

16:59 19/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι επισήμως από σήμερα διάδοχος του Έτορε Μεσίνα στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η διοίκηση της ρωσικής ομάδας ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τον 43χρονο Έλληνα τεχνικό για τα επόμενα δύο χρόνια. «Αισθάνομαι υπερήφανος που βρίσκομαι στη Μόσχα και φοράω στο στήθος το σήμα της ΤΣΣΚΑ. Το μόνο πράγμα που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η ομάδα θα δουλέψει σκληρά και πως θα προσπαθήσει να παίξει όσο καλύτερα γίνεται». Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει ζητήσει
την παραμονή του Κάιλ Χάινς στην ΤΣΣΚΑ, ενώ η ρωσική ομάδα έχει καταθέσει υψηλή πρόταση στο Νικ Καλάθη, τον οποίο διεκδικεί και ο Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε για την πρόσληψη του πρώην βοηθού του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό και τεχνικού της τουρκικής Μπάνβιτ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Είμαστε εδώ και καιρό εξοικειωμένοι με τον Δημήτρη, καθώς παρακολουθούμε πιστά την πορεία της καριέρας του, έχοντας επίγνωση του ταλέντου του, τον πλούτο της γνώσης, τις προσωπικές ικανότητες, την εμπειρία και την υπομονή για την αυτοβελτίωση. Στις συνομιλίες που είχαμε μαζί του αναγνωρίσαμε τη φιλοδοξία, τις φρέσκιες ιδέες... και την αφοσίωσή του στις αρχές που διέπουν το άθλημα. Είμαι σίγουρος ότι ο νέος προπονητής της ομάδας θα δώσει νέα ώθηση για να βρει μια κοινή γλώσσα με τους δύο βετεράνους, αλλά και τους νέους παίκτες και μαζί θα οικοδομήσουμε μια ομάδα με αυτοπεποίθηση και... μέταλλο νικητή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Μπάνβιτ που δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία του Ιτούδη να καθοδηγήσει τεχνικά έναν από τους πιο γνωστούς συλλόγους στην Ευρώπη».

Το κείμενο της ανακοίνωσης της σύναψης συνεργασίας της ΤΣΣΚΑ με τον Ιτούδη αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που εργάζεται ως πρώτος προπονητής, αποτελεί έναν από τους πιο ελπιδοφόρους μέντορες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (13 έτη, 1999-2012) ο Ιτούδης το πέρασε ως πρώτος βοηθός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, όπου ήταν υπεύθυνος για τα περισσότερα από τα βασικά θέματα τακτικής της ομάδας. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει κατακτήσει 5 τίτλους Ευρωλίγκας (2000, 2002, 2007, 2009 και 2011) με τον Παναθηναϊκό, 11 πρωταθλήματα Ελλάδας και 7 Κύπελλα Ελλάδας. Στο βιογραφικό του έχει πτυχίο του πανεπιστημίου Ζάγκρεμπ, με ειδικότητα στη φυσική αγωγή και στο μπάσκετ, ενώ έχει άψογη γνώση της αγγλικής, της σερβικής και της κροατικής γλώσσας. Πριν από την έναρξη της περασμένης σεζόν, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την τουρκική Μπάνβιτ. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα ένας ελάχιστα γνωστός σύλλογος να νικήσει όλα τα μεγάλα φαβορί στην κανονική περίοδο τερματίζοντας πρώτος, να συμμετάσχει στα ημιτελικά των πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος (αποκλείστηκε από τη Γαλατασαράι) και να συμμετάσχει στη φάση των "32" του EuroCup».

Οι δύο τίτλοι -από τους πέντε επί των ημερών του Ιτούδη στον πάγκο- που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ήταν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό, δηλαδή αυτός του 2007 στο ΟΑΚΑ και αυτός του 2009 στο Βερολίνο. Ο Ιτούδης έχει εργαστεί στο παρελθόν στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ και του Φίλιππου Θεσσαλονίκης.
Keywords
Αναζητήσεις
ιτουδης δημητρης ιογραφικο, βατουτιν βιογραφικο
Τυχαία Θέματα