Πεδουλάκης: Να μη σκεφτόμαστε τι κάναμε χθες...

22:33 17/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Μια νίκη χωρίζει τον Παναθηναϊκό από το φάιναλ φορ του Λονδίνου, με τους «πράσινους» να υποδέχονται και πάλι αύριο την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Συγκέντρωση και ακόμη καλύτερη απόδοση ζήτησε από τους παίκτες του ο Αργύρης Πεδουλάκης, προκειμένου το σφύριγμα της λήξης να βρει τον Παναθηναϊκό να... αναχωρεί για το φάιναλ φορ.

«Έχουμε μπροστά μας
τον τέταρτο αγώνα της σειράς. Πήραμε τη δεύτερη νίκη που θέλαμε χθες, αλλά το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι αυτό του αυριανού αγώνα. Πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα, πρέπει το μυαλό μας να είναι στο παιχνίδι 100%. Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, αλλά από την άλλη δεν έχουμε καταφέρει και τίποτα ακόμη. Χρειαζόμαστε μία ακόμη νίκη, για να πούμε ότι πετύχαμε το στόχο μας. Ξέρουμε ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα είναι και πάλι κοντά μας, όπως ήταν και χθες και είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας», είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είναι μια εξαιρετική ομάδα και όπως όλα τα άλλα παιχνίδια κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ, στην τελευταία φάση, το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και αυτή τη φορά. Έχουμε απέναντι μας μια καλή ομάδα και ο αυριανός αγώνας είναι η ευκαιρία τους να μείνουν ζωντανοί σε αυτή τη σειρά αγώνων και να επιστρέψουν τα παιχνίδια στη Βαρκελώνη. Οπότε γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να πάρουμε την τέταρτη νίκη που χρειαζόμαστε, χωρίς να χρειαστεί να πάμε σε πέμπτο αγώνα. Έχουμε την ευκαιρία μας τώρα... Και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την επόμενη αναμέτρηση και όχι τι κάναμε χθες... ».

Γκιστ: Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φόρα μας

Να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός την κεκτημένη ταχύτητα που έχει στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα (2 σερί νίκες), είναι το ζητούμενο για τους «πράσινους» σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος σε δηλώσεις του ενόψει του αυριανού 4ου προημιτελικού στο ΟΑΚΑ με τους Καταλανούς επισήμανε ότι η Μπαρτσελόνα θα παλέψει, καθώς είναι η τελευταία της ευκαιρία για να έχει δικαίωμα στο όνειρο του φάιναλ φορ.

«Σίγουρα θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση. Η Μπαρτσελόνα είναι μία μεγάλη ομάδα. Οι τελευταίες τρεις αναμετρήσεις έχουν κριθεί στο τελευταίο σουτ, αναμένω ανάλογη συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα είναι μία μεγάλη ομάδα. Είναι η τελευταία ευκαιρία τους να στείλουν τη σειρά πίσω στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα για το 5ο παιχνίδι. Η δική μας ευκαιρία είναι τώρα, να πάμε στο Λονδίνο. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ με μεγάλη συγκέντρωση. Η Μπαρτσελόνα θα είναι έτοιμη να παλέψει» είπε o Αμερικανός φόργουορντ και συνέχισε:

«Έχουμε κεκτημένη ταχύτητα! Έχουμε κάνει δύο συνεχόμενες νίκες. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φόρα μας. Την ίδια ώρα θα πρέπει να το κάνουμε ένα απ' τα πλεονεκτήματά μας στο μυαλό μας, επειδή έτσι θα προσπαθήσει να κάνει κι η Μπαρτσελόνα, θα βγει δυνατά, προκειμένου να δώσει μία σκληρή μάχη. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φόρα μας, να αγωνιστούμε έξυπνα, να χρησιμοποιήσουμε τον κόσμο μας, τη στήριξή του, να έχει θετικό αντίκτυπο για εμάς».

Σχετικά με την άμυνα ζώνης των Ισπανών, είπε: «Οπωσδήποτε θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη ζώνη. Ο προπονητής μας είναι ένας έξυπνος προπονητής, καλός στην τακτική, σε όλα. Η ζώνη μας δυσκόλεψε κάπως χθες (16/4). Οι τελευταίες τρεις αναμετρήσεις ήταν "man to man" κι η ζώνη δημιούργησε ένα κενό. Δεν ήμασταν απολύτως προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε. Τώρα δουλεύουμε πάνω σ' αυτή. Δεν είναι το μόνο πράγμα που θα πρέπει να μας απασχολεί. Δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια, υποπέσαμε και σε λάθη. Θα πρέπει να πάρουμε το χρόνο μας».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, δήλωσε: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι σπουδαίος! Είναι μία σπουδαία ατμόσφαιρα! Μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον πόσο τρελή και σπουδαία είναι η ατμόσφαιρα εδώ, αλλά, αν δε το ζήσεις κατ' ιδίαν, δεν είναι το ίδιο! Είναι μία σπουδαία ευκαιρία να είσαι μέρος όλης αυτής της κατάστασης. Οπωσδήποτε αναμένω τον κόσμο να είναι πιο... φωνακλάς! Αναμένω μία ατμόσφαιρα ανάλογη της χθεσινής (16/4), να έχουν ενθουσιασμό και να μας ωθήσουν στη νίκη».

Τέλος, μιλώντας για τον τραυματισμό του, είπε: «Τραυματίστηκα στο 2ο παιχνίδι. Αυτή την εποχή πολλοί παίκτες έχουν τραυματισμούς, μερικούς μώλωπες. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να το ξεπεράσεις. Κάνω πολλή θεραπεία, ακολουθώ αγωγή. Κάνω ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να είμαι έτοιμος και να αγωνιστώ ακόμη και με πόνο».
Keywords
Τυχαία Θέματα