Ευρωλίγκα (Πλέι Οφ, 3ος Αγώνας): Εφές-Ολυμπιακός 83-72

22:29 17/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο αγνώριστος σε άμυνα και επίθεση Ολυμπιακός, που βρέθηκε ακόμα και στο -19, δεν κατάφερε να «σφραγίσει» με «sweep» το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ του Λονδίνου, αφού στον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ηττήθηκε 83-72, με τους Τούρκους να μειώνουν σε 2-1. Την Παρασκευή (20:00), ο Ολυμπιακός έχει νέα
ευκαιρία για «διπλό» και πρόκριση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η σειρά επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα και πάλι στο ΣΕΦ, όπου ο ηττημένος «αποχαιρετά» το όνειρο το φάιναλ φορ.

Ο άστοχος από τα 6.75 Ολυμπιακός (7/25τρίπ.) δεν κατάφερε αυτή τη φορά να περιορίσει τους «συνήθεις-υπόπτους» Φάρμαρ (17π.) και Σαβάνοβιτς (15π.), ενώ δέχθηκε σοβαρό πλήγμα κάτω από το καλάθι του από τον Ερντέν (15π.-9ριμπ.). Εξαιρετική εμφάνιση και «κλειδί» για την αποψινή επιτυχία των Τούρκων, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Τζαμόν Λούκας με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από την ελληνική ομάδα, ο Σπανούλης έμεινε στους 4 πόντους με 8 ασίστ, ενώ Χάινς, Λο και Πρίντεζης πάλευαν μάταια με 10, 19 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72

Τα «φτωχά» ποσοστά ευστοχίας, κυρίως από τα 6.75 (2/10), και η αδυναμία να ελέγξει τα επιθετικά ριμπάουντ (8 η Εφές έναντι 1 του Ολυμπιακού), έφεραν τους «ερυθρόλευκους» σε μειονεκτική θέση από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά από ένα... αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες πρώτο δεκάλεπτο (19-17), υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, δεν κατάφεραν να περιορίσουν -όπως στο ΣΕΦ- Σαβάνοβιτς και Φάρμαρ (σημείωσαν από 10π.) και «κολλημένοι» στην αντίπαλη άμυνα ζώνης δέχθηκαν από το υπέρ τους 28-27 στο 15', επιμέρους σκορ 10-1 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -8 (37-29).

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός των 10 λαθών, εκ των οποίων τα 5 ήταν του Σπανούλη, παραδόθηκε στις ορέξεις των Βούγιατσιτς, Φάρμαρ και Σιπ, οι οποίοι στο 29' εκτόξευσαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+19, 65-46), για να μην επιτρέψουν οι Αντιτς, Χάινς και Σλούκας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών στη διαφορά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις (65-50).

Με τους Σλούκα και Χάινς να το έχουν πάρει προσωπικά ο Ολυμπιακός έτρεξε στην τελευταία περίοδο επιμέρους σκορ 8-2 και στο 35' έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (67-58). Ο Λο συνέχισε την πίεση και με προσωπικό σερί 5-0 (1 τρίποντο) μείωσε στους -7 (71-64 στο 37'), αλλά μέχρι εκεί... Λανθασμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση έδωσαν νέα ώθηση στην τουρκική ομάδα, η οποία ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και έφτασε άνετα στη νίκη με 83-72

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Βιατόρ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Οκτάι Μαχμούτι): Φάρμαρ 17 (3), Βούγιατσιτς 8 (2), Ερντέν 15, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλουμ 4, Σαβάνοβιτς 15 (1), Λούκας 13 (1), Μπάρατς 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 19 (3), Αντιτς 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 5, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (2), Παπανικολάου 3 (1), Κατσίβελης.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στην Εφές, είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Έκαναν τα μικρά πράγματα που έπρεπε για να κερδίσουν το παιχνίδι. Εμείς από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πως δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά, δώσαμε έξι επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο και οκτώ λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, δεν έπρεπε να τα κάνουμε ώστε να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Οτιδήποτε και εάν κάναμε μετά εμείς ήταν αντίδραση και όχι δράση. Οπότε τελικά, παρότι νομίζω πως αρκετά νωρίς είχαμε την ευκαιρία να επανέλθουμε, δεν τα καταφέραμε. Θα ήθελα να πω επίσης, άποψη μου, ότι υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές και το επίπεδο των διαιτητών δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Συγχαρητήρια στην Εφές, εμείς έχουμε δύο ευκαιρίες για μια νίκη και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στην προετοιμασία και στα παιχνίδια, πνευματικά και σωματικά για να είμαστε έτοιμοι».
Όσο για τη μη χρησιμοποίηση του Σπανούλη στο τελευταίο δεκάλεπτο και αν προτίμησε να τον ξεκουράσει, είπε: «Όχι ακριβώς, εκείνη τη στιγμή βρήκαμε μια πεντάδα που έπαιζε καλά μαζί, καλύψαμε μια διαφορά δέκα πόντων και έτσι επιλέξαμε να μείνουν εκείνοι στο παρκέ μέχρι το τέλος. Η άμυνα μας ήταν το μεγαλύτερο μας πρόβλημα σήμερα, σε πολλές καταστάσεις κάναμε πολλά λάθη, επάνω στην άμυνα στον Φάρμαρ, στον Γκόρντον και γενικά πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό πάρα πολύ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Αποδείχτηκε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι όσες ομάδες έχουν φτάσει εδώ δεν είναι τυχαίες. Μπορεί στα πρώτα δύο ματς να αφήσαμε να εννοηθεί πως όλα ήταν εύκολα, αλλά η Εφές είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και αν την αφήσεις να βρει ρυθμό θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα. Λέγαμε πως τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά ίσως μέσα μας να μην το πιστεύαμε πραγματικά και να ήμασταν πιο χαλαροί από ό,τι έπρεπε. Δεν είδαμε το ματς σαν τελικό, θεωρήσαμε πως είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει όταν έχεις την ευκαιρία να τον πνίγεις τον αντίπαλο. Το παιχνίδι της Παρασκευής θα είναι ακόμη πιο δύσκολο και πρέπει να πάμε με συγκέντρωση. Όταν μια ομάδα βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έχει περισσότερες ελπίδες, ενώ αντίθετα όταν κοιτά μόνο το στόχο χάνει το δρόμο της».

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: «Ήμασταν πολύ κακοί, καμία σχέση με τα δυο παιχνίδια και αφήσαμε τους Τούρκους να βρούνε ρυθμό. Είναι μια ομάδα που αν βρει ρυθμό θα σου κάνει ζημιά. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά κάναμε προσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά όταν η διαφορά φτάνει σε τέτοια επίπεδα δεν είναι δυνατόν να το γυρίσεις. Έχουν πολλά ψηλά κορμιά, είναι πιο ψηλοί και χάσαμε ριμπάουντ γιατί δεν παίζαμε με πάθος. Οι έξτρα κατοχές παίζουν μεγάλο ρόλο και ενίσχυαν την αποφασιστικότητά τους να μειώσουν την σειρά. Είναι ομάδα 30 εκατομμυρίων, δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις λεπτό και κάπου εμείς χαλαρώσαμε γνωρίζοντας ότι προηγούμαστε με 2-0».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ (Βοηθός Προπονητή): «Δεν εφαρμόσαμε το πλάνο. Χάσαμε αρκετά ριμπάουντ. Όταν ήρθαμε εδώ λέγαμε ότι πρέπει να νικήσουμε και δεν σκεφτόμασταν ότι είμαστε μπροστά με 2-0. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρέπει να ετοιμαστούμε τώρα για την Παρασκευή. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από τον αγώνα της Παρασκευής».
Keywords
Τυχαία Θέματα