Πακιστάν: Νεκρός ο εγκέφαλος της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι

18:50 15/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε "ευρεία επιχείρηση" κατά των ενόπλων σττην περιοχή των φυλών του Βόρειου Ουαζιριστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα, μία εβδομάδα μετά την επίθεση ενόπλων στο αεροδρόμιο του Καράτσι, το μεγαλύτερο του Πακιστάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι.

"Οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας κλήθηκαν να εξοντώσουν αυτούς τους τρομοκράτες ανεξαρτήτως απόχρωσης μαζί με τα προπύργιά τους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Σύμφωνα
με Πακιστανούς αξιωματούχους, από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκοτώθηκε ο Ουζμπέκος στρατιωτικός διοικητής του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι.

Ο Άμπου Αμπντούρ Ρεχμάν αλ Μάανι είναι ανάμεσα στους 80 ενόπλους που σκοτώθηκαν από τις επιδρομές που είχαν στόχο θέσεις των ανταρτών του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν είχαν ανακοινώσει ότι Ουζμπέκοι μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση κατά του αεροδρομίου, η οποία ανέτρεψε την ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει μεταξύ της κυβέρνησης του Πακιστάν και των Ταλιμπάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα