Παγκόσμιο Κύπελλο Βραζιλίας: Όλος ο πλανήτης βλέπει... μπάλα

21:09 24/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Μεγάλη θεαματικότητα καταγράφουν οι αγώνες του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, αφού κυριολεκτικά μπροστά στους δέκτες έχει καθηλωθεί η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη, ακόμη και στην απομονωμένη Βόρεια Κορέα.

Ο διευθυντής της FIFA, αρμόδιος για τα τηλεοπτικά, Νίκλας Έρικσον, δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία μετά τη διεξαγωγή 36 αγώνων από τους 64 που θα γίνουν συνολικά, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι το προηγούμενο ρεκόρ των 3.2 δισ. τηλεθεατών από τη
διοργάνωση του 2010 στη Νότια Αφρική, θα καταρριφτεί.

Ο Έρικσον επεσήμανε ότι τόσο η αύξηση του πληθυσμού όσο και η αύξηση της δημοφιλίας του αθλήματος σε χώρες όπως οι ΗΠΑ θα φέρουν νέο ρεκόρ τηλεθέασης, κάτι που φαίνεται και από τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για την αναμετάδοση των αγώνων

«Πιστεύουμε ότι η αύξηση στην τηλεθέαση θα υπάρχει παντού. Όλες οι χώρες έχουν υπογράψει συμβόλαια για τα δικαιώματα των αγώνων, μεταξύ των οποίων και η Βόρεια Κορέα. Στο τέλος της διοργάνωσης θα δούμε αν επιτύχει τους στόχους μας», είπε ο Έρικσον.

Η Βόρεια Κορέα μεταδίδει αγώνες σε μαγνητοσκόπηση. Η εθνική της ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του μουντιάλ, κάτι που έχει επιτύχει δύο φορές κατά το παρελθόν, το 1966 και το 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα