Βραζιλία: Διαδηλώσεις στο Ρίο κατά της FIFA και της κυβέρνησης

19:38 24/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο κατά του Μουντιάλ και της μαζικής παρουσίας της αστυνομίας στην πόλη. Οι διαμαρτυρόμενοι ένωσαν τις φωνές τους κατά της FIFA και των απειλών που έχουν εκτοξευτεί ενάντια στις φαβέλες για την ομαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ, ενώ έστρεψαν τα πυρά τους και κατά της κυβέρνησης για τις υπέρογκες δαπάνες που έχει κάνει στην κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

Οι διαδηλωτές
φώναξαν συνθήματα όπως «FIFA go home!», ενώ έντονες φωνές υπήρχαν και κατά ενεργειών της αστυνομίας, δείχνοντας φωτογραφίες ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις φαβέλες του Ρίο. «Ενώ η μπάλα κυλά στο χορτάρι του Μαρακανά δεν παρέχονται περίθαλψη, εκπαίδευση και μεταφορές», φώναζε ένας διαδηλωτής.

Η διαμαρτυρία στο Ρίο πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το θάνατο ενός αστυνομικού και δύο ύποπτων ατόμων για πώληση ναρκωτικών, σε πυροβολισμούς σε μια φαβέλα του Ρίο, μόλις δέκα χιλιόμετρα από το στάδιο Μαρακανά. Δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν. Την ειρηνική διαδήλωση στην κοπακαμπάνα επιτηρούσαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις με την βοήθεια ελικοπτέρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα